Голям разход -Голф3,1,8 90к.с
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голям разход -Голф3,1,8 90к.с
Колеги ,карам колата на около 2-3km. Изключвам я ,и след няколко часа пак я паля .Дава ми разход 15-16/100 л. на газ .Възможно ли е заради това че не може да загрее напълно за такова разстояние?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям разход -Голф3,1,8 90к.с
Напълно възможно, ако палиш на ГАЗ и заминаваш веднага изобщо не се учудвай. Когато е студено изпарителят също е студен и подава ГАЗТА течна просто не може да я изпари (за това ако не се затопли изпарителя той замръзва, тъй като при преминаване то на ГАЗТА от газообразно в течно състояние се отделя студ).
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможно е.
Покарай повече и виж пак какъв ще е разхода. Ако не свали повече от 2 литра иди на майстор да я погледне.
Покарай повече и виж пак какъв ще е разхода. Ако не свали повече от 2 литра иди на майстор да я погледне.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
И моята е с почти същия двигател и на газ удря 15 литра в града. И аз я карам така на кратки разстояния. Напълно нормално си е особено в тия студове. Лятото като е топло разхода е около 13 литра градско.
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
тези разходи на гориво са абсолютно ненормални,потърсете причините колеги, карам моя голф с обикновена газова уредба втора ръка ,
изпарител екогаз и никога не е надвишавал 10 литра газ

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Има и голямо значение, как засичате колата? Напълвате ботилката докато не се напълни, и карате докато не се изпразни, и минавате на бензин отивате зареждате на бензиностанцията, и вече от изминатите километри преценявате колко ви харчат колите... Просто така не е доказано че харчи толкова, провери на бензин колко харчи?!
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз колата я карам предимно в града. С обикновенна газова Ловато е. Разхода го засичам като напълня за 10лв примерно газ и карам докато свърши напълно. Извън града с нормално каране не надвишава 8 литра. Щом извънградско разхода е нормален за мен всичко е наред.
Все пак говорим за незагряла кола и за разстояние от 3-4 километра.
В момента даже съм я подкарал на бензин заради тоя разход. Който казва, че газта не прецаква колата значи лъже. Моята въпреки, че сутрин я паля на бензин и вечер пак я оставям на бензин днеска ми направи проблем. Давам газ, а тя вместо да ускорява, или реагира със закъснение или забива муцуната. Незнам може и да и е дошло времето да се чупи ама на "алтернативно" гориво го няма този проблем.
В момента даже съм я подкарал на бензин заради тоя разход. Който казва, че газта не прецаква колата значи лъже. Моята въпреки, че сутрин я паля на бензин и вечер пак я оставям на бензин днеска ми направи проблем. Давам газ, а тя вместо да ускорява, или реагира със закъснение или забива муцуната. Незнам може и да и е дошло времето да се чупи ама на "алтернативно" гориво го няма този проблем.

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам същия мотор и давам още един глас за висок разход.
Просто вече съм се отказал да го свалям,явно причината е късите разстояние и друго при мене че моя термостат е леко отворен и колата почти не дига над 70 градуса в движение.
Просто вече съм се отказал да го свалям,явно причината е късите разстояние и друго при мене че моя термостат е леко отворен и колата почти не дига над 70 градуса в движение.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Нормален разход на късо....
Като загрее ще се оправи...

Като загрее ще се оправи...

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
avanto написа:Лично аз колата я карам предимно в града. С обикновенна газова Ловато е. Разхода го засичам като напълня за 10лв примерно газ и карам докато свърши напълно. Извън града с нормално каране не надвишава 8 литра. Щом извънградско разхода е нормален за мен всичко е наред.
Абе едно не разбирам - що все газта ви е виновна

Колега, бензиновите коли се скапват и без да им е слагана газ... просто като не я караш често на бензин го осъзнаваш със закъснение... моноинжекциите поне са елементарни за диагностика и имат 10-на елемента, от които зависи правилната работа на мотора... просто трябва малко четене...
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
разхода ти е напълно нормален,нека да го видя този с под 10 литра на 100 газ които кара на разстояние 2-3 км. и то зимата..........................

- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз съм със същия ДВГ, разхода си е такъв колега, дори и на 5-6 км пак ще горе-долу такъв.
п.п. за колегата с термостата - това също е от значение за разхода
п.п. за колегата с термостата - това също е от значение за разхода

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Зимата 2-3км си караш предимно на смукач - напълно нормално е да гори толкова.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е да 

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Как да не гори толкова, като изпарителя не е загрял.Затова зиме - лете палиш на бенз караш 2-3 мин цъкаш на гас и си свиркаш, ако имаш музика в колата може и да не свиркаш 
То пак като ти пали при студено време е добре

То пак като ти пали при студено време е добре

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”