Колеги маслото е aral bluetronic 10/40 за почти 5 хил километра е изхарчило към 1 литър и 200/300грама!
Това проблем ли е или...
Не съм забелязъл да пуши, има някакви невинни течове тук там, но не е фрапиращо!
Иначе съм довелен с това масло на магистралата 160км/ч поддържа нито заграва нито пищи зумера, сутрин потраква!
Мотора е abu!
Харчи масло!
- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Харчи масло!
doaiena написа:Колеги маслото е aral bluetronic 10/40 за почти 5 хил километра е изхарчило към 1 литър и 200/300грама!
Това проблем ли е или...
Не съм забелязъл да пуши, има някакви невинни течове тук там, но не е фрапиращо!
Иначе съм довелен с това масло на магистралата 160км/ч поддържа нито заграва нито пищи зумера, сутрин потраква!
Мотора е abu!
Като за начало хубаво е да няма течове

Др. което е при 160 нормално е да не загрява след като въздушната струя охлажда радиатора

А и мисля че имаше тема колко грама харчи на 1000 км. виж за всеки случай търсачката
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
...също и ако маслото е ментак,почва да го харчи!Не разчитай на опаковката.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си Гумичките на клапаните, може и от тях да идва подобрен проблем. Но за да харчи масло значи не е хубаво!
п.п Лично аз ако бях на твое място не бих рискувал да карам със 160, щото ако ти хвърли маслото, хвърляш и колата!
Късмет и дано откриеш проблема
п.п Лично аз ако бях на твое място не бих рискувал да карам със 160, щото ако ти хвърли маслото, хвърляш и колата!
Късмет и дано откриеш проблема

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
келеш написа:...също и ако маслото е ментак,почва да го харчи!Не разчитай на опаковката.
Така е колега отностно опаковката, но уж маслото е истинско!
Туба от 4 литра 72лв, 1 литър 18,20лв, там от където го купувам ми гарантират за маслото, но разбира се може да е много долно менте!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Щом леки течове има,май сие напълно нормално,все пак има компресия там и малките течове под налягане стават голями
но мисля че така ще тие по добре,няма да се налага да сменяш маслото,защото винаги ще имаш прясно масло в двигателя
пък и удължаваш живота на пробката 

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Аз пък си мисля,че проблема се крие точно в това 10W40,което е по-тънко и тогава се чудим къде отива при коли с незнаен пробег като нашите и на по 15 години.Сложи си 15W40 и виж каква ще е разликата.Тук сигурно ще срещна отпор от много колеги,че е зима и т.н.но това е истината.
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
хм тоя тип мотори по-принцип не са от харчещите.провери дали нямаш някой по дърт теч.щото 1.3л на 5000км хич не е малко и ако го гори трябва да пуши.аз 22 годишната кошница сега я карам с 5/40 пълна синтетика имам теч от гарнитурата на главата(да на главата) и на картера и за пробег от 10 000 не ми дава такъв разход почти не намаля нивото.е да моя е 1.3 не е абу ама те са подобни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”