проблем с карбуратор на голф 2 2е2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mi6onI70
Автомобил: GOLF4 1.9ALH
Двигател:

проблем с карбуратор на голф 2 2е2

Мнениеот mi6onI70 » Сря 27 яну 2010 14:56

прочетох много неща но не ми е ясно точно къде е проблема в паленето на студен двигател и то само сутрин пали и изгасва причините може да са няколко но как по точно да разбера от къде е проблема

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Re: проблем с карбуратор на голф 2 2е2

Мнениеот DIABLO 666 » Сря 27 яну 2010 20:48

mi6onI70 написа:прочетох много неща но не ми е ясно точно къде е проблема в паленето на студен двигател и то само сутрин пали и изгасва причините може да са няколко но как по точно да разбера от къде е проблема

колега от 5 месеца се ровя къде ли не за проблеми решения и тем подобни за тези карбуратори, моя е 2е поне така пише на него. но всичко опира на проба грешка,защото навсякъде го плюват макар че съм сигурен че проблема е много малък защото почти всичко в този карбуратор се опира до вакумите.аз имах проблем преди ниски обороти, гасне и така но след малко ровене нерви и смяна на повечето вакуми заработи нормално и дати кажа вече пали на студено и не гасне . та по въпроса ако го караш само на бензин можеш да вдигнеш малко оборотите и като запалиш задържа около 400 оборота за 5-10 мин и се нормализира.но това е нали ти казвам от наблюдение и ежедневно настройване.аз успях да го докарам до 10 на сто газ, но като го взех харчеше 15 :horror:. ако имаш вапроси питай може да снимам къде ккаво съм пипвал за да можеш поне малко да го оправиш. единствения проблем засега ми е давенето на студен двигател\но като вдигнах оборотите го компенсира малко\ но се надявам скоро да го отстраня и това като проблем. :beer

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 28 яну 2010 12:22

само моя ли почва да дави като загрее малко :banghead:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 28 яну 2010 12:49

някой нещо да знае за регулирането

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 28 яну 2010 12:57

:?:

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Чет 28 яну 2010 13:08

Аз имам същия проблем сутрин,паля след 4-5 секунди гасне и така няколко пъти,ако случайно не загасне работи на 900-1000 оборота,за да не загасне пак подавам газ за около половин 1 минута и през цялото време през ауспуха излизат черни газове като се усеща че колата прекъсва,ако тръгна веднага по пътя да карам колата прекъсва и чак след 10 мин като загрее се оправя.За черните газове знам че са от прекалено богата смес.Откъде се регулира сместа някой може ли да ми каже?Явно тия карбуратори са общ проблем особенно при паленето сутрин.

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 28 яну 2010 13:24

при мен всичко е о,кей :? правих и центровка и регулировка , смених мембраната на ускорителната помпа (беше скьсана) смених и вакуумите ,нов вьздушен филтьр и вьпреки всичките ми усилия малко като загрее и почва да забива на бензин ! Прави ми впечатление ,че когато отпускам педала на газта , тогава почва да набира :?: на газ нямам проблеми :roll:

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Чет 28 яну 2010 13:34

преди време имах 2 ка с 2е2 и аз като вас като запаля излизаше черен пушек колата се давеше,отстрани на карба има една елипса с 3 мембранки,ако не се лъжа та проблема беше в тях защото те служели за обогатяване на сместа при подаване на гас,и когато била спукана мембраната пускала много гориво и колата се давела.Аз понеже не можах да намеря такива мембрани си изрязах от стара мембрана на изпарител и колата заспа,верно че на около 6 месеца ги сменях но това беше решението.

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Чет 28 яну 2010 15:29

nazgyl написа:малко като загрее и почва да забива на бензин ! Прави ми впечатление ,че когато отпускам педала на газта , тогава почва да набира :?: на газ нямам проблеми :roll:

Същия съм колега!За сега стискам зъби и не смея да пипам по карба,но чакам удобен случай и бягам при Люси!Писна ми да се учат пишман-майстори на моята кола.Предпочитам да отида на 150 км и да ми я оправят,от колкото всеки път да ходиш при някой,с надеждата че ще реши проблема!

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 28 яну 2010 16:43

келеш написа:
nazgyl написа:малко като загрее и почва да забива на бензин ! Прави ми впечатление ,че когато отпускам педала на газта , тогава почва да набира :?: на газ нямам проблеми :roll:

Същия съм колега!За сега стискам зъби и не смея да пипам по карба,но чакам удобен случай и бягам при Люси!Писна ми да се учат пишман-майстори на моята кола.Предпочитам да отида на 150 км и да ми я оправят,от колкото всеки път да ходиш при някой,с надеждата че ще реши проблема!

:да: ще трябва май и аз до Люси да ходя

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 29 яну 2010 20:14

zdravko_jett написа:някой нещо да знае за регулирането

Да :да:

mi6onI70
Автомобил: GOLF4 1.9ALH
Двигател:

Мнениеот mi6onI70 » Пет 29 яну 2010 21:19

mi6onI70 написа:прочетох много неща но не ми е ясно точно къде е проблема в паленето на студен двигател и то само сутрин пали и изгасва причините може да са няколко но как по точно да разбера от къде е проблема

а някой на ясно ли е с положението на дроселовата клапа защото един майстор ми я размести нещо и сега ми се струва че нещо не е наред защото като е загряла колата и престои около 15 20 мин трудно пали и в началото няма ниски оброти

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”