Gofl 2.0 GTI 16v проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Gofl 2.0 GTI 16v проблем с климатроника

Мнениеот kakyra » Чет 28 яну 2010 13:19

Здравейте, от скоро съм горд притежател на Голфче. Та вчера минах там прегледи на компютър, проверих всичко е ток и жица за сега. Само че не можа да ми засече климатроника. Та от както я взех на място като е запалена ми духа топло, но тръгна ли на някъде почва въздуха да ми става по рехав. Човека каза да видя какъв модел е климатроника и там имало някаква комбинация от копчета да видя за ERRORи. Ако някой знае какво да направя ще съм благодарен.
И още нещо. Тъй като не съм майстор а ако отида при специалист е 99% възможно да ме метнат да питам защо фаровете ми светят слабо. Дали може да е от крушките. Дългите са ми като нормални а като задържа палчето да вкарам дълги свети бая силно. Някакви идеи. Надявам се да не съм спамил но нищо не намрих. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
chiborator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Gofl 2.0 GTI 16v проблем с климатроника

Мнениеот chiborator » Чет 28 яну 2010 14:35

Здравей и добре дошъл:
Виж тази тема и я прочети до край, има отговори как да видиш грешките(при наличие или не на бутон ECON)
:arrow: http://www.vwclub.bg/articles.php?id=17

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Чет 28 яну 2010 14:44

Здравей, относно климатроника - може би имаш малко като количество фреон, защото моята и тя ми правеше от време на време тоя номер (с климатик съм), а на място е нормално да не духа много студено особенно като я запалиш и го пуснеш понеже компресора на ниски обороти му е необходимо повече време а завърти фреона, та иди да ти погледнат системата, предполагам имаш нужда от фреон.
За фаровете виж какво е състоянието на рефлекторите и крушките, също така виж и какви са като мощност крушките, това за задържането е както и при други коли (предполагам знаеш е за пресветането), може и да не ти е нещо в ред кабелната система някъде да им лош контакт.
Моята като я взех беше с къси/дълги (двусекторни фарове) с по 55w крушки и светеха малко като свещи на къси mhihi
Незнам доколко съм ти бил полезен, нека колегите да се изкажат също по проблемите :)

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Чет 28 яну 2010 15:37

аХА.. на двусексционни фарове съм и найстина светят като чаени свещи. На дълги хората си мислят че съм на нормални. ти какво направи с твойте фарове ?

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Чет 28 яну 2010 16:25

Ами сложих на късите Xenon и "о манна небесна", пред мен стана ден :bowdown родих се направо, на дългите съм с обикновените халогенни по 55(с които я взех), но мисля да си сложа едни синкави - да се препокрият малко цветовете, че е малко неприятно докато караш да ти свети пред теб Xenon-а (6000К), а напред жълтеникавия халоген става малко кофти комбинация (мен лично много ми дразни очите халогена като карам вечер, самия жълтеникав цвят е натоварващ). Не ти предпоръчвам ако решиш да си сложи Xenon на дългите, защото няма смисъл, но ако са ти в ред рефлекторите ти препоръчвам да си сложиш на късите(пък и цените паднаха) :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”