проблем с показанията на температурата голф 4
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с показанията на температурата голф 4
здравейте колеги карам голф 4 тди 110 99г от доста време имам проблем с показанията на климатроника и на таблото. външната температура и показанията на дисплея не съответстват, ако вънка е -5 вътре ми показва 2 или 5 градуса или колкото там си иска, като разбрах къде стои този датчик реших да го видя, но уви нямаше го там и има само един кабел с две тънки жила и е няма буксата питах в магазина и ми казаха 50лв и някакъв по евтин 16лв и разликата била само в буксите понеже аз нямам букса искам да попитам става ли да сложа по евтиния вариант пречи ли това на нещо. благодаря ви предварително.
Re: проблем с показанията на температурата голф 4
Не колега,не пречи.стига евтиния вариант да е коректен с показанията си - все пак темп. датчик е променлив резистор в зависимост от температурата.Но първо,преди да слагаш датчика поразгледай още малко,защото ако просто си седят жичките на датчика ей така би трябвало да показва минимална или максимална температура,а не някакви стойност близки до реалните.Въпрос: винаги ли си седи на 2-3 градуса или се мени заедно с външната температура?
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
не колега стоиностите се променят но не са верни а 6то се отнася до по евтиния вариант ми казаха 4е бил за по нов модел а за моята само оригинален имало това 4е е друг модел влиае ли не6то на климатроника 6тото мисля да сложа евтиния така или ина4е сега нямам или поне немога да го намеря само жи4ки има
колега ето тук ти е датчика,цветовете на жиците трябва да са кафяво-бял и кафяво-жълт.Погледни пак и направи справка наистина ли те са за датчика,защото не може да нямаш датчик и пак да ти показеа стойност според промяната.
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
колега то4но там го тарся и аз но има само дже жи4ки в една 6лауфка с кафяв и бял цвят по нагоре тази 6лауфка се сварзва в друга а от там излизат и кабел4ета с букси за двете свирки. благодаря ти за помоща ще пробвам там да зака4а евтиния вариант на този дат4ик дано тези кабел4ета са за него да не стане друга беля
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”