Имах теч на масло и реших да отида да го сменя след ремонта. В сервиза като ми изсмукаха маслото от см. системата на двигателя ми казаха че има само 1 л. масло. Възможно ли е това при положение че лампата на таблото не светеше и зумера не се е включвал изобщо?
добре д еколега на щеката не си ли го проверявал,чувал съм че с тея машини не изсмукват добре а и 1литър е малко много малко то двигателя събира около 3.600 3.800 поне по мои наблудения когато съм си сменял маслото колко наливам ам 1литър е много малко спремяо тея 3.500да речем
Пич проверявай маслото поне веднъж седмично и аз съм източвал от една 3-ка толкова,бяха и блокирали повдигачите и тропаха,а лампата не светеше! Ако искаш двигателя да те слуша го уважавай!
Аз съм точил от Деу Матиз 100-150 грама и още 100 грама от филтъра и нито лампа светеше нито нищо-даже си дойде на ход и пича ми вика "абе няма масло нещо".Като го източих половин час гледах стерео.
Значи по мои наблюдения от максимум до минимум на щеката са по-вече от 500мл. 1,6 и 1,8 литровите двигатели поглъщат между 3,5-4 литра с филтъра (за мойто ПБ по спецификация го дават 3,5 с филтъра). Така че ми се струва абсолютно нормално ако се източи половин литър при максимум масло да няма индикация на таблото.
beky1 написа:А колко ти наляха,и при нас се случвало шофьори"ездачи"да се чудят и да се пулят
Колко наляха по принцип каза че е налял 3,5л. Мобил1, но бях в кафето на сервиза и не видях точно /сложи една мярка метална и още половин литър с пластмасова кана-мярка / .............. но тогава не знаех че е източил само 1л. да се е.. в ..... това го видях в машината като слязох при автомобиля
Чудя се дали може да не е източил всичкото старо масло и може ли да е налял новото..... на щеката беше до средата
Че по-вече няма да ида там /в този сервиз/ясно, ама да си бях стоял око да види.... Дали може при такава ситуация нещо да се прецака .... хубаво си слагам друг път бутилирано /но като казаха че нямали .. /
Споко нищо му няма. На Голф 2 не очаквайте да светне лампа, освен ако не падне под 300 мл. На една позната 2 пъти точа от Поло 1.4 по 400 мл., както и от Пасат 5 1.9 ТДИ по около половин литър. И двете коли си дойдоха на ход и така си и отидоха