Проблем с ел. стъкло Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел. стъкло Голф 3

Мнениеот the_tupan » Пет 29 яну 2010 19:01

Здравейте, днес шофьорското ми стъкло реши да демонстрира характер. Не го бях свалял от доста време и реших да го сваля и греда- не мърда. Чува се цъкане като натисна копчето, но стъклото не се движи.Всички останали се движат свободно. Дали само то е змръзнало или проблема е другаде? Иначе преди като беше спуснато до долу и искам да го вдигна стигаше до едно положение, след което само се сваляше пак малко надолу, но винаги се е движело свободно без видимо усилие. Ако натискам копчето на пресекулки нямаше проблем. Това го правеше само понякога. Дали двата проблема са свързани? Балагодаря! :beer

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Re: Проблем с ел. стъкло Голф 3

Мнениеот chefo_ » Пет 29 яну 2010 20:56

свали си дръжката и коп4ето погледни дали коп4ето дава контакт виж си кабелите да няма някой оголен.ама го направи на пролет или някъде на топло 4е ще измръзнеш!съмнява ме да е контакта между ластините защото цъка но все пак.... моето не дава хубав контакт при коп4ето и трудно се вдига но съм си го правил сам и знам от какво е ако ти се занимава свали го и го виж.
другото ми предположение няма да ти хареса.аз съм с две релета на шофиорското едното за нагоре другото за надолу.защото оригиналната платка бе "изпляскала" тотално и само го сваляше без да вдига стъклото!
успех и поздрави 8)

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 29 яну 2010 21:17

А дръжката само на пластмасови чопчета ли се държи?

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 29 яну 2010 21:38

Щом е правило проблеми и преди, значи има нещо общо. Пробвай в по-топло време за да се изключи момента на замръзване.
Иначе причините може да са много, като почнеш от прекъснати кабели, та стигнеш до нещо счупено в редуктора на двигателя (при мен беше така и стъклото се сваляше само, но се вдигаше само с помощ с ръце).

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 29 яну 2010 21:49

Утре ще се опитам да сваля дръжката и да видя в какво състояние е самото копче, защото ми се струва, че и предишния проблем беше причинен от него. Просто докато се вдигаше стъклото в даден момент моторчето започваше да го сваля все едно съм натиснал копчето за сваляне. При движение нагоре или надолу не се усеща някаква промяна в скоростта на движение на стъклото или напрягане на моторчето, което ме навежда на мисълта, че проблема не е маханичен. Дано да ми се размине само с контактен спрей!

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 29 яну 2010 21:55

Може и от копчето да е щом така е правело.

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Пет 29 яну 2010 23:26

На мен ми правеше същия проблем - година и нещо се сваляше и вдигаше на порции (и като натискаш копчето на пресекулки успяваш да вземеш цялото "разстояние"), докато тая зима просто спря да се движи. В един топъл момент преди няколко седмици разглобих вратата поради съмнения в комфорт модула, но, естествено, се оказа прекъснат кабел в маншона между вратата и купето. Разгледай внимателно и обстойно там - съвсем логично е на 15 годишна (и отгоре) кола кабелите и изолацията да са станали като сурови спагети и да се трошат от огъването. Едва след това разглабяй дръжката.

Потребителски аватар
Lubo 85
Автомобил: vw golf MK3
Двигател: AFT 1996

Мнениеот Lubo 85 » Съб 30 яну 2010 1:34

mioiox написа:На мен ми правеше същия проблем - година и нещо се сваляше и вдигаше на порции (и като натискаш копчето на пресекулки успяваш да вземеш цялото "разстояние"), докато тая зима просто спря да се движи. В един топъл момент преди няколко седмици разглобих вратата поради съмнения в комфорт модула, но, естествено, се оказа прекъснат кабел в маншона между вратата и купето. Разгледай внимателно и обстойно там - съвсем логично е на 15 годишна (и отгоре) кола кабелите и изолацията да са станали като сурови спагети и да се трошат от огъването. Едва след това разглабяй дръжката.
И при мен беше същият проблем. :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да: :да:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 30 яну 2010 11:20

Колеги проблема се реши. Просто стъклото беше замръзнало и тази сутрин се смъкна. Благодаря за помощта! Темата може да се заключи. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”