Проблем при студен двигател...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

Проблем при студен двигател...

Мнениеот iceberg9 » Вто 26 яну 2010 18:48

Здравейте колеги,
става въпрос за голф 4 1.8 20v 125к.с.
Някой знае ли какъв може да е проблема при студен двигател, още незагрял като подавам газ и колата се мъчи още малко и ще загасне... Забелязах, че като поработи на място няколко минути и тогава потегля не ми го прави този проблем, и всичко се оправя щом загрее, изстине ли пак на ново... Преди няколко дни ходих на диагностика никакви грешки няма, всичко сие е наред, но сутрин е проблем, никаква мощност :(
Мерси предварително.

Поздрави!

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем при студен двигател...

Мнениеот Niki_D » Вто 26 яну 2010 19:55

Колега,не сам работил по подобен мотор,но като гледам схемата се спирам на няколко неща: температурен датчик,дебитомер,в тия студове може и помпата да не ти дава налягане - вчера имах такав случай.Не е задължително да имаш грешка на диагностиката,достатачно е някой датчик да си измени параметрите и си дотам с хубавата работа на мотора.Премери сутринта съпротивлението на температурния датчик: при нула градуса го дават от 5 килоома нагоре,значи при тия студове с сигурност от 6 килоома нагоре трябва да е.Твоя температурен датчик е с 4 крачета,ти мериш на 1 и 3.Успех :)

Потребителски аватар
iceberg9
Двигател:

Мнениеот iceberg9 » Вто 26 яну 2010 19:58

колега ако се занимаваш с това кажи каде да дойда да свършим работата, аз не разбирам изобщо от съпротивления и т.н.

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Вто 26 яну 2010 20:02

според мен когато е такъв студ е нормално защото сместа се преобогатява от смукача или там каквото го замества и поради тази причина няма мощност а и другото което икам да попитам е когато решиш да форсираш излиза ли черен пушек, ако да то значи съм прав с мнението си, оставяш колата да си поработи мъничко на място и сичко става 6

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 26 яну 2010 21:44

добре де ама нали за това са диагностици .аз немога да разбера тва ли е диагностиката ръга буксата гледа няма грешки еми тва е дай 60лв и бягай.нали ако темп датчик си е изменил параметрите ще показва ненормална температура за момента.още повече при студена кола ако показва температура като за загряла примерно.за дебитомер нз малко вероятно ми се струва поне на мен.дали ти е в ред ICV-то?

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Вто 26 яну 2010 22:31

и си им дал само за това 60лв.- бахти държавата живеем??? :banghead: :banghead: :banghead:

Niki_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki_D » Сря 27 яну 2010 23:31

Ицеберг,почакай малко да се постопли и виж как ще се държи колата,но не мисля че главния инжинер не е помислил колата да работи под 0 грдуса,звучи абсурдно,нали? А колкото до таз 60 лв диагностика - баси мамата :roll: , принципно е 25 лв :D , а при познат може и без пари да минеш :) .

Потребителски аватар
iceberg9
Двигател:

Мнениеот iceberg9 » Чет 28 яну 2010 8:43

Мерси колеги, но мисля да търся и отстраня проблема ако има, докато не загрее малко не може да се форсира, газ а колата не иска,замисли се малко и тогава... това беше при големия студ онзи ден, вчера беше малко по добре..

kind
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kind » Чет 28 яну 2010 10:38

Привет колеги,
Да споделя и аз някои перипетии при студен двигател - колата е голф 1.4 TSI, 160к.с., DSG 7. Втора година го карам, в началото сипвах само 100 октана от OMV - никакви проблеми. Смених зареждането с Лукойл (сдобих се с някаква карта за намаление), от време на време и от Петрол съм слагал. Докато беше топло времето нямаше проблеми. Но като застудя, нещо се побърка таз кола - при студен двигател придърпва, дави се, по едно време компа се обади: engine fault, една сутрин пък светна лампа на таблото за проблем в изпускателната система. Но след като загрее и всичко си става нормално.
Вече втори път зареждам отново 100 окт. от OMV и проблемите изчезнаха. Не искам да правя реклама на горивата, но в случая явно при ниски температури горивото наистина е от значение.
Нека други колеги с TSI да споделят поведението при студено време.

MGB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MGB » Чет 28 яну 2010 17:07

И аз да споделя, голф 4 1.6 АКЛ когато е студен придърпла дависе за около 100-200 метра след което всичко е наред, при много ниски температури каквито бяха преди 2 дни -15 трябваше да го изчакам да поработи на място около минута защото загасваще при всеки опит да тръгна.
Зареждам само от Лукойл ще пробвам с друга бензиностанция и ще пиша, въпреки че при мен не мисля че проблема е с горивото. Коменирал съм с други който карат VW и при тях същия проблем, но за 12 годишна кола какво повече.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Чет 28 яну 2010 17:21

Здравейте, аз зареждам на Shell -> V-Power и през лятото някой път, два дена от седмицата примерно ми предръпва, но съм забелязал, че го прави след като датчика ми показва, че горивото е под първата бяла чертичка(ако е повече не ми прави проблеми), ако заредя от обикновения бензин всяка сутрин придръпването е задължително колко и гориво да има :О. Но пък странното е,че сега през зимата нямам никакви проблеми нито придръпва, нито се дави( без значение външна температура и количество гориво), единствения проблем е, че малко изпушва като запаля и до там като врътна ключа мога тръгвам без проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”