Неравномерна работа на двигателя
- kokito_1985
- Автомобил: audi 90 coupe
- Двигател: 6a 1992
Неравномерна работа на двигателя
Здравеите колеги имам проблем с голфа двигателя 1.8 моно абс когато работи на бензин на празен ход при студен двигател мени оборотите от 800 до 900 като при покачване на температурата на двигателя оборотите варират от 800 до 850 при каране в грацки условия при подаване на плавно газ има едно препаване на газ няма такива проблеми закачаш го на колмп с апаратура ATS900 няма нимакви грешки и нередности .Забравих да спомена че всяко палене става на бензин и после ключа превклучва на газ .
- kokito_1985
Re: Неравномерна работа на двигателя
И забравиж да попитам и още нещо има ли смисал от конусен или панелен спортен филтър след като има датчик за температурата на входния въздох?
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абсолютно същия мотор, абсолютно същия начин на палене бензин-газ.
Същия проблем, няма грешки никакви...
Как си с разхода...Богатата смес прецаквала ламбадата и оттам можеби ни идва проблема.
И случайно да имаш пробити гърнета
Същия проблем, няма грешки никакви...
Как си с разхода...Богатата смес прецаквала ламбадата и оттам можеби ни идва проблема.
И случайно да имаш пробити гърнета

- kokito_1985
Ами на апаратурата ми показва че нямам ланда сонда и като маьна филтара и се подобрява работатат на джигателя както и като загрее препаването е по малко филтара е сменен преди 5000 км 

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко ти гори на газ и на бензин.
Когато палиш на бензин, веднага след това ли прехвърляшна газ или караш поне докато загрее малко и чак тогава.
При мен ако веднага след паленето изфорсирам ,за да прехвърля на газ, оборотите падат до към 200-300, а някой път даже гасня. Това само когато е студено го прави
Когато палиш на бензин, веднага след това ли прехвърляшна газ или караш поне докато загрее малко и чак тогава.
При мен ако веднага след паленето изфорсирам ,за да прехвърля на газ, оборотите падат до към 200-300, а някой път даже гасня. Това само когато е студено го прави
- kokito_1985
на газ 10-11 на бензин незнам не сам го засичал когато паля сутрин малко поработва на бензин около 5 мин и след тожа на газ то оборотите не падат работи си добре на газ газовата е брц дри сутри когато прехваря веднага на газ държи около 1200 1100 обораота и после падат
- kokito_1985
Няма ли някои да е с този мотор и да е с спортен филтар даите мнения все още немога да оправя проблема с оборотите 

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
няма и да ги оправиш проблемите и ще става все по зле!личен опит какво ли несмених и емулатор сложих и няма оправяне! на газ перфектно на бензин без никакви грешки неработи както трябва!
- kokito_1985
Днес забелязах че на празен ход на бензин и като подам рязко газ и се препава ипосле се изфорсирва и когато падат оборотите и кам 1500 като подам пак рязко и пак се зачудва по същия начин а на газ не прави така 

- kokito_1985
можели това да е ланда сонда ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
800-900 оборота не кой знае какъв проблем за кола с газова
4г карах пасат 1.8 на газ и постоянно на бензин си менеше оборотите, а при смяна на възд филтър почваше да ги държи високо за 500-1000км.
Все пак компютъчето не му е комфортно при работа на газ
Така ще си я караш не е голяма беля
Все пак провери дали не ти дърпа въздух отнякъде.
На мен газаджиите бяха забили дълги болтове на плочката и бяха пробили тампона на моноинжекционна.
Това дето се замисля при подаване може да е ТПС-а
4г карах пасат 1.8 на газ и постоянно на бензин си менеше оборотите, а при смяна на възд филтър почваше да ги държи високо за 500-1000км.
Все пак компютъчето не му е комфортно при работа на газ
Така ще си я караш не е голяма беля
Все пак провери дали не ти дърпа въздух отнякъде.
На мен газаджиите бяха забили дълги болтове на плочката и бяха пробили тампона на моноинжекционна.
Това дето се замисля при подаване може да е ТПС-а
не е ламбда сонда!оставия на мира!
проблемът ти е във веригата на високото напрежение - палец ,капачка ,кабели и свещи!ходи на диагностика при майстор с мотор тестер за да ти каже кое точно от посочените да смениш!иначе има да те мотаят и накрая да смениш всичко. моето мнение е , ако не си сменял посочените консумативи ,да го направиш сега!тези ВАГ КОМ-и и КТС не могат да тестват високото напрежение и елементите от запалването и само се дават пари за псевдо диагностика.иначе стават за диагностика на електрониката с ниско напрежение.
проблемът ти е във веригата на високото напрежение - палец ,капачка ,кабели и свещи!ходи на диагностика при майстор с мотор тестер за да ти каже кое точно от посочените да смениш!иначе има да те мотаят и накрая да смениш всичко. моето мнение е , ако не си сменял посочените консумативи ,да го направиш сега!тези ВАГ КОМ-и и КТС не могат да тестват високото напрежение и елементите от запалването и само се дават пари за псевдо диагностика.иначе стават за диагностика на електрониката с ниско напрежение.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:не е ламбда сонда!оставия на мира!
Пич, стига го хвали тези мотор тестери... проблем със запалителната система колата НЯМА, иначе на газ щеше да е плачевно...
Колега, ходи някъде на диагностика да ти измерят налягането и дебита на бензиновата помпа, провери си и мембраната на регулатора за налягането (отделен сменяем елемент е, намира се точно до дюзата на моното, под капачката с 4/3 болта - зависи от модела на инжекцията).
Ламбдата също не е проблемна, иначе на студено нямаше да има грижи колата.
Смени си и бензиновия филтър, ако не е сменян скоро, налей малко пресен бензин (ако този в резервоара е на повече от 2 месеца)
аз не хваля мотор- тестерите , а ползвам такъв в диагностиката и това е неотменима част от процеса на диагностика!ползвам и друга диагностична апаратура и за това само препоръчвам правилната диагностика!
както виждате няма реклама !има само опит !а оплакванията от майстори са много!
търсете правилния майстор!
а относно работата на газ - бензин , поради различните физико - химични свойства двете горива са много различни и имат различни прояви на горене .ако можете да определите с ваг ком тези разлики значи сте гений!
запалителна система се диагностира с мотор - тестер или с осцилоскоп!просто няма друг начин!
както виждате няма реклама !има само опит !а оплакванията от майстори са много!
търсете правилния майстор!

а относно работата на газ - бензин , поради различните физико - химични свойства двете горива са много различни и имат различни прояви на горене .ако можете да определите с ваг ком тези разлики значи сте гений!
запалителна система се диагностира с мотор - тестер или с осцилоскоп!просто няма друг начин!

-
- Автомобил:
- Двигател:
искам и аз да попитам нещо понеже търсих точно такав проблем - при мен има същото сменяне на обороти - Нямам Газ и съм с ГТИ 115 к.с., един човек случайно ми каза че може да е дебитомера, но също така ми спомена и за капачката, кабелите и сфещите! та дали е възможно да е от дебитомера и на двама ни, защото аз няма газ и моноинж. но имам съзия проблем особено със сбъването при подаване плавно на газ? благодаря ви предварително 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”