ниво антифриз на венто ABU.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
amgiwc
Автомобил:
Двигател:

ниво антифриз на венто ABU.

Мнениеот amgiwc » Вто 22 дек 2009 17:10

колеги,нивото на антифриза спада за около 20-25 дни с един пръст под минимума.сега долях,ама не знам това дали е нормално или не.не тече от никъде.трябва ли да стои на минимума или винаги пада малко надолу.скоро сменях радиатор и след това се обезвъздуши и долях.стоеше си на минимума и после падна един праст.кажете дали е нормалното ниво това.

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: НИВО АНТИФРИЗ...ВЕНТО АБУ

Мнениеот The Officer » Вто 22 дек 2009 17:21

Ами по принцип трябва да си стои до едно положение.Премери го на студен мотор (например сутрин)и така трябва да си стои (на студен мотор).Ако спада значи отнякаде тече независимо , че ти не си го открил.А може и да е духнала гарнитурата на главата-провери дали не излиза сладко на ауспуха.
Ако е сладко-честито :banghead: иначе отнякъде има теч.
:да:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 22 дек 2009 17:23

Колега, провери си маслото, възможно е да ги меси. Ако е като боза, гарнитура на главата(както е писал и колегата горе) :)

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 22 дек 2009 17:26

Не е нормално да ти намалява антифриза. Виж да не ти изпуска от клапанчето на капачката на разширителния съд.

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Вто 22 дек 2009 17:29

Ако изпуска от клапанчето на разширителния съд щеше да изхвърля водата- вярвай ми.
На мен ми намирисва на заминала гарнитура на главата , ама дано не е това де... :bishop

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 22 дек 2009 17:35

The Officer написа:Ако изпуска от клапанчето на разширителния съд щеше да изхвърля водата- вярвай ми.

Не е задължително да изригне като фонтан, може да си фъска по малко и ако не се вглеждаш няма и да го видиш - вярвай ми. mhihi

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ниво антифриз на венто ABU.

Мнениеот Wish_Master » Съб 30 яну 2010 15:01

Извинявам се, че ползвам темата на колегата. Имам голф 3 1.6 AFT. Нивото на антифриза е спаднало 1 пръст под минимума от средата на казанчето за 3 години. От края на лятото обаче стрелаката на температурата му се качва обикновенно до 80-82С, много рядко до 90С. Въпросът ми е дали е възмжно тези показания да са свързани по някакъв начин с малко по-ниското от минимума ниво на антифриза или с някой температурен датчик? Също така дали е възможно от прекалено стар антифриз, на повече от 4 години е, но изглежда доста чист, както и самото казанче.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 30 яну 2010 19:37

Колега провери си всички маркучи докато работи мотора на първо палене/студен двигател, и на мен ми бягаше нивото и се оказа, че капе от маркуча който влиза в изпарителя на газовата уредба!
От майстори знам, че теч се открива най лесно на студен двигател!
Иначе един пръст от нивото за месец не е голяма болка!

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Нед 31 яну 2010 11:07

Привет колеги!Може да фъсти и от тройника.Това е една пласмасова джаджа,намира се отстрани на двигателя.В него се събират големия и малкия кръг на охлаждането.Не е изключено да има малка пукнатина,която при загрял двигател да изпуска антифриз.Принципно като е топъл двигателя изпуснатия антифриз се изпарява.Пробвай на загрял мотор да го огледаш.Може и някой от маркучите дето влиза в радиатора да изпуска около сглобките.Може и гарнитура да е...Гледай и го оправяй,да не светне лампата в някое задръстване,че става весело....Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”