ниво антифриз на венто ABU.
ниво антифриз на венто ABU.
колеги,нивото на антифриза спада за около 20-25 дни с един пръст под минимума.сега долях,ама не знам това дали е нормално или не.не тече от никъде.трябва ли да стои на минимума или винаги пада малко надолу.скоро сменях радиатор и след това се обезвъздуши и долях.стоеше си на минимума и после падна един праст.кажете дали е нормалното ниво това.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Re: НИВО АНТИФРИЗ...ВЕНТО АБУ
Ами по принцип трябва да си стои до едно положение.Премери го на студен мотор (например сутрин)и така трябва да си стои (на студен мотор).Ако спада значи отнякаде тече независимо , че ти не си го открил.А може и да е духнала гарнитурата на главата-провери дали не излиза сладко на ауспуха.
Ако е сладко-честито
иначе отнякъде има теч.

Ако е сладко-честито

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Колега, провери си маслото, възможно е да ги меси. Ако е като боза, гарнитура на главата(както е писал и колегата горе) 

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нормално да ти намалява антифриза. Виж да не ти изпуска от клапанчето на капачката на разширителния съд.
- The Officer
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изпуска от клапанчето на разширителния съд щеше да изхвърля водата- вярвай ми.
На мен ми намирисва на заминала гарнитура на главата , ама дано не е това де...
На мен ми намирисва на заминала гарнитура на главата , ама дано не е това де...

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
The Officer написа:Ако изпуска от клапанчето на разширителния съд щеше да изхвърля водата- вярвай ми.
Не е задължително да изригне като фонтан, може да си фъска по малко и ако не се вглеждаш няма и да го видиш - вярвай ми.

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ниво антифриз на венто ABU.
Извинявам се, че ползвам темата на колегата. Имам голф 3 1.6 AFT. Нивото на антифриза е спаднало 1 пръст под минимума от средата на казанчето за 3 години. От края на лятото обаче стрелаката на температурата му се качва обикновенно до 80-82С, много рядко до 90С. Въпросът ми е дали е възмжно тези показания да са свързани по някакъв начин с малко по-ниското от минимума ниво на антифриза или с някой температурен датчик? Също така дали е възможно от прекалено стар антифриз, на повече от 4 години е, но изглежда доста чист, както и самото казанче.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Колега провери си всички маркучи докато работи мотора на първо палене/студен двигател, и на мен ми бягаше нивото и се оказа, че капе от маркуча който влиза в изпарителя на газовата уредба!
От майстори знам, че теч се открива най лесно на студен двигател!
Иначе един пръст от нивото за месец не е голяма болка!
От майстори знам, че теч се открива най лесно на студен двигател!
Иначе един пръст от нивото за месец не е голяма болка!
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колеги!Може да фъсти и от тройника.Това е една пласмасова джаджа,намира се отстрани на двигателя.В него се събират големия и малкия кръг на охлаждането.Не е изключено да има малка пукнатина,която при загрял двигател да изпуска антифриз.Принципно като е топъл двигателя изпуснатия антифриз се изпарява.Пробвай на загрял мотор да го огледаш.Може и някой от маркучите дето влиза в радиатора да изпуска около сглобките.Може и гарнитура да е...Гледай и го оправяй,да не светне лампата в някое задръстване,че става весело....Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”