Голф3 1.6 AFT Глъхне и придърпва на студен двг

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vladoins
Автомобил:
Двигател:

Голф3 1.6 AFT Глъхне и придърпва на студен двг

Мнениеот vladoins » Пон 15 сеп 2008 19:52

Здравейте колеги имам едно въпросче относно Голф 3 1.6 101к.с aft само на бензин. И моля за компетентно мнение. Случва се следното - на студен двг докато темп.на двг е под 40гр. в движение при ускорение но само под товар, глъхне и прекъсва това е само докато загрее до около 40гр. след това изчезва. И така до следващото изстиване на мотора и започва отначало. Наскоро правих мотор (сменях бутала и др.защото паднаха две от болтчетата, които държат клапите във всмукателния колектор и се начукаха три от буталата) не вярвам да има връзка с ремонта. Нови свещи, филтри, ремъци, гарнитури и др.части оригинални от VW Сакар Ауто. Най-вероятно си го е имал този проблем и преди това защото когато го купих беше доста топло и не го правеше, а започна сега като застудя малко времето. Притеснявам се, защото тепърва ще става все по-студено и не знам какво да очаквам. Имам някои съмнения, но като цяло не го познавам добре този мотор и не знам от къде да започна като не разполагам с много време, заради студеното време де. Не съм ходил на класическата диагностика но в компа няма никакви грешки - четени са. Предваритено благодаря за всички компетентни мнения! :( :gruebel :да: :beer

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 23 сеп 2008 13:25

може би температурния датчик нещо ти се е прецакал

аз имам подобен проблем само, че ми го прави като позагрее колата.

Настъпвам рязко, когато настъпя да ме изтегли за изпреварване примерно и някакси все едно се задавя по прекусва за 1 сек и после изтегля доста рязко ... та и аз нямам идея и ако някой даде съвет и на мен ще се радвам

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 1.6 AFT Глъхне и придърпва на студен двг

Мнениеот 150 кс » Вто 02 фев 2010 22:48

мисля 4е колегата е прав смени темп.дат4ик не вярвам да е скъп а пък ако не работи в норма не го хваща вагкома смени го 20-на лева дано да е той

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Re: Голф3 1.6 AFT Глъхне и придърпва на студен двг

Мнениеот val4ana » Сря 03 фев 2010 0:20

Тази тема е преди 1 Година :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”