Пистов ремък вие

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Пистов ремък вие

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 8:29

Колеги, смених маслото преди около месец и заедно сн го смених и пистовия, че много цвилеше. Обаче от как съм с новия много вие. Като го гледам уж е напаснат както трябва. Идеи?

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Re: Пистов ремък вие

Мнениеот The Officer » Съб 12 сеп 2009 9:18

ремъка не може да вие-той свири.Ако ти вие нещо то може би е от нещо което се върти от този ремък.
Успех.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 9:25

И аз за нещо такова мисля. Може ли да е от пренатягане?

Потребителски аватар
The Officer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Officer » Съб 12 сеп 2009 13:10

Незнам какво точно върти този ремък при теб , но да ако е пренатегнат може нещо да вие.
Лошото е , че щом вие може и вече да е заминало тотално и да му трябва ремонт или пък ново.
Пробвай да го охлабиш малко и виж тогава какъв е резултата.Успех.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 13:15

Стандартнит еработи - хидравлика, клима. Климата ми евторично слагана и още като го купувахм ес майстора не бяхме сигурни дали ще стане. Принципно го сложи без проблеми. А виенето започна веднага или ден след това.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 12 сеп 2009 15:17

mania написа:И аз за нещо такова мисля. Може ли да е от пренатягане?

ами пренатягането именно до това води,постоянно са под напрежение осите на въртящите се от ремъка системи,оттам и напрежение в ролки,втулки,лагери....и резултата ти е ясен!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 12 сеп 2009 16:17

МЕрси много! Другата седмица ще отида при майстора и ще пиша какъв е резултатът.

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 12 сеп 2009 18:46

Щом си с допълнително слагана клима имаш една оптяжна ролка с ухо на пистовия ремък и сигурно лагера на ролката е отишъл-струва 10лв избива се стария и се набива новия в ролката и се готов-самата ролка отделно не се продава :да: И аз го имах на мойта тоя проблем-като ти свали ремъка да освободии ролката и да провери лагера веднага ще се разбере къде е проблема :arrow:

evn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evn » Вто 27 окт 2009 18:17

Здравейте колеги.
При мен има шум от една малка ролка на която е захванато нещо като малко амортисорче,през която минава пистовия ремък.Шумът е много дразнещ, не съм сменил (ролката), нито ремъка.Някой знае ли дали това е опасно и какво излиза като пари.Благодаря.

Потребителски аватар
BOCOO
Автомобил: golf3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот BOCOO » Пон 28 дек 2009 12:23

моят голф 3 аее като стана студено отвреме навреме се чува един странен шум от двигателя нещо като виене пистовия ми ремък е за смяна и ролката не съм сменал може ли от там да е проблема и как да разбера дали ролката е за сменяне като загрее колата няма никакви проблеми

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 28 дек 2009 12:26

при мен 2 пъти се получава това виене.
И 2-та се оказа дефектни водни помпи Хепу, при положение, че и 2-та пъти първоначалната диагностика беше ремък.
Внимателно при пробите!

ilian77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian77 » Пон 28 дек 2009 13:11

При мен виенето се получи при смяна на пистовия ремък от пренатягане на новия от майстора голф3ABS.Отивам на другия ден и му казвам,че след вчерашния ремонт който си ми го направил има виене откъм пистовия ремък.Вкарахме я в гаража му и отхлаби динамото за да освободи напълно ремъка,и започна на ръка да върти ремъчните шайби на динамото и на хидравликата/клима нямам/.И се оказа, че на хидравличната ми помпа се е скапал лагера,и от там идва това виене.И го питам, как така за 20км.след като си ми сменил ремъка се е скапал лагера на хид.помпа?Отговорът му беше, че му е дошло времето :|Палячо пълен,100% съм сигурен че е от пренатягане на ремъка,защото това виене със стария ремък го нямаше.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 28 дек 2009 14:27

ilian77 написа:При мен виенето се получи при смяна на пистовия ремък от пренатягане на новия от майстора голф3ABS.Отивам на другия ден и му казвам,че след вчерашния ремонт който си ми го направил има виене откъм пистовия ремък.Вкарахме я в гаража му и отхлаби динамото за да освободи напълно ремъка,и започна на ръка да върти ремъчните шайби на динамото и на хидравликата/клима нямам/.И се оказа, че на хидравличната ми помпа се е скапал лагера,и от там идва това виене.И го питам, как така за 20км.след като си ми сменил ремъка се е скапал лагера на хид.помпа?Отговорът му беше, че му е дошло времето :|Палячо пълен,100% съм сигурен че е от пренатягане на ремъка,защото това виене със стария ремък го нямаше.

Е как ще ти пренатегне ремъка като ремъкът се натяга сам от пружината на динамото :063: ...????Ти не виждаш ли,че за да свалиш ремъка натискаш обратно с усилие срещу пружината...

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Съб 02 яну 2010 22:14

не на всеки голф се натяга с пружина.

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Съб 30 яну 2010 15:04

ilian77 И аз съм със абсолютно същият проблем от вчера..свири ми ремъкът след ремонт. И аз съм със АБЦ мотор. При мен само че ми правиха центровка.
Не съм много наясно кое точно видях дали видна помпа или хидравлика но мисля че е хидравличната помпа се обтяга посредством едни зъби от сорта на гребен. Не знам как да го обясня по точно.
Въпреки че динамото "алтернаторът" е на пружина "доста силна пружина" която опъва ремъкът, от доло също може да се обтегне пистовият ремък и смятам че от там ти е дошъл проблемът "както и моят".
Като сложим и това че напълно е въжможно на лагерът да му е дошло времето и му е трябвало много малко да се скапе... и си готов.

Свиренето на ремъкът не идва ли от НЕ обрегнат ремък?
П.П.
Всъщност аз говоря за ремък 6 и това което той задвижва. Но незнам кое е..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”