пяна по капачката на маслото ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

пяна по капачката на маслото ??

Мнениеот stefarata » Пет 29 яну 2010 14:37

става въпрос за колата от гаража- Г3 1.6 АБУ . Вчера отворих да видя как е нивото на маслото и какво да видя- пяна. Ест. зачудих се щото съм чел насам натам кво може да е тва (гарнитури , глави и т,н,).Колата има обикновено газово ловато, маслото е ЕЛФ 10w40(кат го сменях майстора каза че било по добре от 10в40) . Другото което ме притеснява е че преди около 5-6 дни в големите студове се наложи да потегля по бързичко на снега и завъртях до около 5000-5500 оборота и се чу едно изсъскване отпред. После кат спрях отворих и видях че е намалял антифриза почти до мин., а беше по средата, което ме навежда на мисълта че е избило отнякъе( изсъскването звучеше точно на някакъв пробив). В момента не ми се занимава с ремонти ама все пак да попитам ако се окаже въпросната гарнитура на глава колко кинти ще ме оправят и може ли да е нещо по елементарно. да вметна само че в последно време колата се кара само на къси разстояния.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Re: пяна по капачката на маслото ??

Мнениеот greda » Пет 29 яну 2010 14:51

viewtopic.php?f=6&t=35058&hilit=+%D0%BF%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0

това го открих за 30 секунди.
В търсене:
+пяна +капачка
и готово :wink:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 29 яну 2010 17:05

същата пяна и аз е имам по капачката,ама като се стопли и изчезва чувал съм че е от конденза ли нещо такова

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 29 яну 2010 17:15

stefarata написа:... да вметна само че в последно време колата се кара само на къси разстояния.
Конденз, сам си си отговорил :wink: И при мен е така mhihi

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 29 яну 2010 17:31

Няма се плашиш, и аз съм така, просто я позабърсвай отвреме на време и това е.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 29 яну 2010 17:35

Като се смеси конденза с масло и става пяна. И при мен е така зимата - лятото почти няма.

BoBiT86
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1600

Мнениеот BoBiT86 » Пет 29 яну 2010 17:39

Не че да те плашa колега но въпросния конденз който прави и моята се лепи не само по капачката но и по капака на главата поне при мене има6е и там,и при минусовите температури от 20 и не6то градуса миналата седмица замръзна въпросната пяна хем колата ми е в тухлен гараж.Не ме питай колко време съм я топлил с една исипана печка докато се размрази вутре всичко бе6е в лед даже капачката едвам развих :horror:

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 29 яну 2010 21:48

Нормално е да има такава пяна на капачката ако колата се кара на къси разстояния зимата. Ако се кара по-дълго и си загрява добре - не трябва да има.
Намаляването на антифриза, ако няма външен теч не е за пренебрегване.
Колега - следи внимателно нивото на антифриза, и маслото на щеката за мерене на нивото!
Ако нивото на маслото се покачва, или ако маслото се пресече (заприличва на боза) - на сервиз -може да е гарнитура на главата. Също виж дали маркучите за антифриза закъм радиатора стават корави (като надути) при работещ двигател (не трябва да е така).

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пет 29 яну 2010 22:41

stefarata написа:става въпрос за колата от гаража- Г3 1.6 АБУ . Вчера отворих да видя как е нивото на маслото и какво да видя- пяна.

:063: Извинявай, ама не се сдържах!
Колега, ти от къде си проверяваш нивото на маслото :applause:
Споко, тази пяна е 100% от конденз от студа през зимата. И аз я имам в момента, наистина много е грозна и с този цвят жълтеникакво зелен човек като го види и се чуди какво става.
Карай и си свиркай :да:

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 02 фев 2010 21:27

StanTheMan написа:
stefarata написа:става въпрос за колата от гаража- Г3 1.6 АБУ . Вчера отворих да видя как е нивото на маслото и какво да видя- пяна.

:063: Извинявай, ама не се сдържах!
Колега, ти от къде си проверяваш нивото на маслото :applause:
Споко, тази пяна е 100% от конденз от студа през зимата. И аз я имам в момента, наистина много е грозна и с този цвят жълтеникакво зелен човек като го види и се чуди какво става.
Карай и си свиркай :да:

колега, имах пред вид "отворих капака" ама щом ти е весело, посмей си се. Иначе мерси на колегите за разясненията

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”