Евентуален "синдром на замръзването" - Голф 4
Евентуален "синдром на замръзването" - Голф 4
Тази сутрин с изненада открих, че задните врати не се отключват, за щастие предните си се отключиха, а едната задна я отключих от вътре. Колкото и да напъвам другата обаче, не се отваря. Вчера в големия снаг-дъжд (поне тук) отварях прозорците и от там може да е влязла вода. Но преди малко пробвах пак да я отворя, пак не се отвори, но забелязах, че на тази, същата врата и ел. прзореца не и работи и малко се притесних. За това пиша и тук да си излея мъката и да ме успокоите, че няма да сменям механизми ... 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Евентуален "синдром на замръзването" - Голф 4
Limp написа:Тази сутрин с изненада открих, че задните врати не се отключват, за щастие предните си се отключиха, а едната задна я отключих от вътре. Колкото и да напъвам другата обаче, не се отваря. Вчера в големия снаг-дъжд (поне тук) отварях прозорците и от там може да е влязла вода. Но преди малко пробвах пак да я отворя, пак не се отвори, но забелязах, че на тази, същата врата и ел. прзореца не и работи и малко се притесних. За това пиша и тук да си излея мъката и да ме успокоите, че няма да сменям механизми ...
няма да сменяш, стига да не е над нулата при вас. ако е под нулата около -5:-10 е нормално.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Спокойно колега зима е... нормално е според мен, при мен пак шофиорския прозорец се затваря с голям зор, със топлото надявам се да се оправи само 

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
При мен в големия студ стана следната тъпотия - бях ходил в мол-а и на паркинга малкото сняг по покрива на колата се разтопил. Като съм отварял вратите се понамокрили уплътненията в горната част, оставям колата вечерта пред един ресторант и после като си тръгвам няма отваряне, всичко замръзнало. Самите уплътнения са едни такива мъхави леко и явно супер добре прилепва като замръзне вода/влага по тях. Съветът ми е да не ги насилваш, че да не отлепиш някое уплътнение.
За бравите обаче не знам какво да кажа
За бравите обаче не знам какво да кажа
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Имайте си по един сонакс шпрей в колата - много помага!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
От студа е...Споко....
На мен ми бяха замръзнали преди 2 години 3 врати,4 стъкла и два от механизмите на вратите...
Просто си измих колата с топла вода пред офиса-ама нали съм малко тъп,не прецених че ще замръзне после водата...

На мен ми бяха замръзнали преди 2 години 3 врати,4 стъкла и два от механизмите на вратите...
Просто си измих колата с топла вода пред офиса-ама нали съм малко тъп,не прецених че ще замръзне после водата...

- Viktoriq
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, ще пиша тук.Имам нужда от помощта Ви и от съвет.Днес тръгнах да отворя страничното стъкло на колата и след това вдигайки го
си се свлече само издрънка и повече не можах да го вдигна.Колата е vw бора 2000г. закарах я на майстор и той ми го закрепи каза, че механизма, който избутва стъклото и "носачите" ...са за смяна..
.Някакви цени... и идеи? Благодатя предварително 

Последна промяна от Viktoriq на Вто 02 фев 2010 19:09, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Viktoriq написа:Здравейте колеги, ще пиша тук.Имам нужда от помощта Ви и от съвет.Днес тръгнах да отворя предното стъкло на колата и след това вдигайки госи се свлече само издрънка и повече не можах да го вдигна.Колата е vw бора 2000г. закарах я на майстор и той ми го закрепи каза, че механизма, който избутва стъклото и "носачите" ...са за смяна..
.Някакви цени... и идеи? Благодатя предварително
ако имаш каско чупи стъклото и ходи да ти ги сменят заедно с него.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Не предното,а страничното шоферско стъкло,нали ?
Иначе
по твоя проблем...
Това им е голяма болка на 4ките...

viewtopic.php?f=5&t=162355&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE
viewtopic.php?f=5&t=179925&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE
Иначе

Това им е голяма болка на 4ките...

viewtopic.php?f=5&t=162355&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE
viewtopic.php?f=5&t=179925&hilit=%D0%A1%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%BE
Мерси за моралната подкрепа
. Отворих вратата, а с нея заработи и прозорецът. Понеже досега дори при -15г. нищо не ми е замръзвало, реших, че е нещо по-сериозно, явно прекалената влага и многото дъждове са причината. А за Sonax-a мисля, че няма как да помогне при задните врати. Единственият извод, който си направих, е при такова време, никога да не свалям прзорците.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”