Колеги търсих с търсачката, има много теми, но не намерих каквото ми трябваше, затова пускам нова тема.
Ще зареждам тази нощ акумулатор 75 Ампер часа. На какъв волтаж е най-удачно да настроя зарядното. Сега съм го пуснал на около 15 волта. Ще се зарежда някъде около 12 часа.
Препоръчителен волтаж при зареждане на акумулатор?
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчителен волтаж при зареждане на акумулатор?
emohrisstov написа:Колеги търсих с търсачката, има много теми, но не намерих каквото ми трябваше, затова пускам нова тема.
Ще зареждам тази нощ акумулатор 75 Ампер часа. На какъв волтаж е най-удачно да настроя зарядното. Сега съм го пуснал на около 15 волта. Ще се зарежда някъде около 12 часа.
ТРЯБВА ДА СЕ ЗАРЕЖДА 10 ПРОЦЕНТА ОТ АКУМУЛАТОРА ТОЕСТ 7.5 АМПЕРА ЗА 10 ЧАСА
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
се в газ, като е на колата зарежда на 14 волта и 60+ ампера и така нали си има изключвател,и да я оставиш на место да бачка 1 час без никви консуматори пак ще се е заредил на макс
snickers_ написа:се в газ, като е на колата зарежда на 14 волта и 60+ ампера и така нали си има изключвател,и да я оставиш на место да бачка 1 час без никви консуматори пак ще се е заредил на макс
като не знаеш не бъркай и колегата.ако ставаше така,хората нямаше да купуват зарядни.ако задържих акумулатор да се зарежда 1 час на 60 ампера няма да остане нищо от него.първоначалния ток е 60 амп,след това релето слени напрежението и сваля ампеража до около 3-4 ампера.ако зарядното е с ампер-регулатор го направи както колегата по-горе е писал.а иначе по-малко ампери и по-дълго време е по-добре.14.6 е добре за волтаж.из форумите пишеше,че ако е с гел напрежение на 14.6 не се препоръчва.А гледам,че на много опелски генератори релетата са на 14,9 волта
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
yoan4o написа:...
В тази тема някои неща са грешно написани

За "ексремно" зареждане на акумулатора се допуска и до малко над 15V .
Ако става въпрос за продължителен заряд (10-12 часа) максималното напрежение което трябва да се достигне е 14-14,4 V . А ако акумулатора е постоянно на подзаряд (както на UPS-ите например) там се зарежда до 13,5 - 13,8 V .
ПП по темата - 14.4 V

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси на отговорилите. Заредих го вече 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”