Тракане на двигателя сутрин
-
to6ko5666
- Автомобил:
- Двигател:
Тракане на двигателя сутрин
Здравеите колеги,скоро си сменях гарнитури на главата и капака на голф 3 1.8ми,и от тогава ми трака двигателя сутрин като дизел,мисля че еот маслените повдигачи маи се казваше.Защото бяха изпадали и маи сме им обаркали местата.Мога ли да разбера как да ги наместя точно.Благодаря ви предварително.Не сам много на ти с колите ако греша за нещо.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане на двигателя сутрин
Щом се обаждат повдигачите на студен двигател-некачествено масло или много гъсто същото.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
няма как да разбереш кой къде е,чудно ми е как само като си сменил гарнитурата на главата и капака са ти изпадали повдигачите,но според мен няма начин да им разбереш местата,
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Колега, сменяни ли са гумичките на клапаните? Ако са ги сменяли са демонтирали разпределителния вал и тогава са изпаднали вероятно повдигачите на клапаните.
Давал ли си друг да ти правили ремонта? Има ли вероятност да са ти подменили части?
Давал ли си друг да ти правили ремонта? Има ли вероятност да са ти подменили части?
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип като се сваля вала повдига4ите се нареждат до него които кадето е бил,но и да им размени6 местата не е никакав проблем.Може да си сигурен 4е не е от това 4е местата им са разменени.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Единствено има значение за клапаните, кой от къде е. 
-
Golfardo
- Автомобил:
- Двигател:
няма никакво значение каде кои повдигач са сложили!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а защо някой чукат а ?Golfardo написа:няма никакво значение каде кои повдигач са сложили!
Не съм съгласен, има значение, защото не може да се постигне абсолютно равномерно износване при работата на мотора, следователно и напасване при сглобяване. Един добър механик трябва да е като добрия хирург - което откъдето е извадил, в положението, в което е било.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Zlobomir написа:Не съм съгласен, има значение, защото не може да се постигне абсолютно равномерно износване при работата на мотора, следователно и напасване при сглобяване. Един добър механик трябва да е като добрия хирург - което откъдето е извадил, в положението, в което е било.
подкрепям го,износването не еднакво въпреки че са вършели една и съща работа,работата е че са изпадали за това са ги омотали,и при мен се появява сутрин едно почукване но не винаги понякога го прави понякога не и като загрее изчезва
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Подкрепям!!!Zlobomir написа:Не съм съгласен, има значение, защото не може да се постигне абсолютно равномерно износване при работата на мотора, следователно и напасване при сглобяване. Един добър механик трябва да е като добрия хирург - което откъдето е извадил, в положението, в което е било.
и точно по същата причина, но не единствено:
Не става естествено въпрос кой къде е смукателен и изпускателенMuTa4eTo написа:Единствено има значение за клапаните, кой от къде е.
, а че леглата на всеки клапан са се износили точно по релефа на самия клапан и за това си трябва всеки да си е там, където е бил!Иначе колега веднъж, като си ги набъркал нямам идея как може да разгадаеш кой къде е бил...
И не само всеки клапан в леглото си, но и завъртян под същия градус. Това е вече изкуство. 
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
По тая логика с реденето и завъртането под градус - с нови повдигачи пак ще трака
Ако обаче не са хидравлични повдигачите си тряя редене, белези на всеки кой от къде и как...
Е не говорим за бози от стари и нови чаркове. По тая логика с новите повдигачи и завъртането под градус ще трака с една идея по-малко, отколкото с нови повдигачи без завъртане под градус.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Zlobomir написа:Е не говорим за бози от стари и нови чаркове. По тая логика с новите повдигачи и завъртането под градус ще трака с една идея по-малко, отколкото с нови повдигачи без завъртане под градус.
А защо всички пружинки и кученца и всичко е кръгло или под конус? Май за да може при работата си да се върти ?
А и дори и да върне повдигачите по старите места(което е невъзможно) силно ме съмнява, че ще спре да трака
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”