Изхвърля Антифриз от главата. Помощ!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Изхвърля Антифриз от главата. Помощ!

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 фев 2010 23:09

Здравейте, проблемът е следният. От гарнитурата на главата ми изпуска Антифеиз? Това не е нормално! Според вас какъв може да е проблема!? Не бърка маслото и антифриза нито обратното, колата си работи нормално и пуска перката, има парно?
Става въпрос за 1,4 АБД? 93-та година! Няма ГАЗ!

п,П Четох темите в търсачката но няма като моя проблем!
п.п Ще съм благодарен ако има някой запознат с тези неща!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: Изхвърля Антифриз от главата. Помощ!

Мнениеот 6669 » Чет 04 фев 2010 23:10

Гарнитурата на главата се е скъсала. Нека позная, изпуска точно до изпускателния колектор......

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 фев 2010 23:11

MuTa4eTo написа:Гарнитурата на главата се е скъсала. Нека позная, изпуска точно до изпускателния колектор......

Евала пиЧ, за съжаление позна, изпуска леко и до маркуча на термостата острани! Мисля си да не е кривнала главата че :dummy:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 фев 2010 23:24

То че ще се сменя гарнитурата ще се сменя, но някой ако може да ми каже горе доло каква е процедурата и какво да учаквам в такава ситоация че колата я имам от 1 година и направо ужасс :bishop

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 04 фев 2010 23:29

Колега, а да не сълзи от тройника? Там има един о-ринг, от там протича редовно.. огледай внимателно.
Иначе, ако е гарнитурата на главата, не му мисли толкова, не е болка за умиране.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 фев 2010 23:31

icefire написа:Колега, а да не сълзи от тройника? Там има един о-ринг, от там протича редовно.. огледай внимателно.
Иначе, ако е гарнитурата на главата, не му мисли толкова, не е болка за умиране.

Не е от тройника колега, от гарнитурата на главата е, а колата не е прегрявана поне при мен, винаги си е имала антифризец, самоче когат я запаля се стича една струйка антифриз зад колекторните траби и острани на главата посока съединителя и там изпуска малко, страх ме е да не е изкривена главата, че е голям филм затова питам тук, защото ще се кара на майстор и да знам за какво става върпос да не ме прецакат, Казват че се слага някакъв марсол,жиле продавал се слагал се във разширителният сът и спирало да тече!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Чет 04 фев 2010 23:41

Здрасти колега, минах по твоя път само че съм с пасат 1,9тди 116к.с. Не искам те плаша ама .... Аз бая се бръкнах. Ако имаш познат майстор и добър сега е момента. Моя беше в автотрейд и нямаше вариант да я дам другаде. Там я оправиха поне.Но сумата е 1160 лева.Сложих всички оригинални части без ментаци. Мисля че при теб ще е по-малко.
Но все пак приготви едни поне 500 лева. Щото ще трябва шлайф, дефектоскопия, смяна на някои уплътнения, и задължително оригинална гарнитура.
Дано се разминеш с по-малко от мен ,което си мисля че ще е така , ама пак провери за да не те плаша излишно.
Но провери първо дали задува, ако задува значи си за гарнитура.Има един уред не му разбирам много но гледах като я правиха - завива се на казанчето където е капачката и палиш колата подаваш газ и там личи , дали задува.Поне така беше при мен.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 фев 2010 23:46

[quote="Marto_VN"][/quote]
Колега,много ти благодаря за мнението! Но реално погледнато 500 лева струва колата ми в Германия. Шлайфането на главата задължително ли е? Нали се шлайфа ако е крива главата недай си боже!? Оригинална гарнитура задължителна ли е? В магазините майче продават някакви метални гарнитури? Извинявам се че задавам толкова много въпроси, но тука не знам нищо!
Отново благодаря за съветите и мненията!

п.п Еми незнам не съм забелязал дали задува, колата си работи нормално пуска си перката, и си има добро парно. Самоче от главата сълзи, или се стича антифриз!
Не съм забелязал да дуе маркучите!

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 05 фев 2010 0:06

IceHeart написа:
Marto_VN написа:

Колега,много ти благодаря за мнението! Но реално погледнато 500 лева струва колата ми в Германия. Шлайфането на главата задължително ли е? Нали се шлайфа ако е крива главата недай си боже!? Оригинална гарнитура задължителна ли е? В магазините майче продават някакви метални гарнитури? Извинявам се че задавам толкова много въпроси, но тука не знам нищо!
Отново благодаря за съветите и мненията!

п.п Еми незнам не съм забелязал дали задува, колата си работи нормално пуска си перката, и си има добро парно. Самоче от главата сълзи, или се стича антифриз!
Не съм забелязал да дуе маркучите!

Според мен поне шлайф трябва да направиш, почти винаги има разлика и се шлайфа при мен бяха 2 мм, което било много, защото все пак ще слагаш нова гарнитура(по-добре поне тя да е оригинална), преполагам ,че дефектоскопия може и да не направиш, но майсторите си вързват гащите и искат за да са сигурни че не е пукната главата.Затова според мен ти казах за 500, може и да са по малко , но все пак виж цените. Дизела е малко по-скъп като го отвориш има повече неща за смяна. Най-добре виж първо дали задува при някой майстор. То при мойта беше прецакан термостата също и не ми загрявяше, но антифриза го изхвърляше за нула време като я засиля мо магистралата.То задуването така неможеш да го разбереш трябва с уред дето ти казах, по горе ;) ( има стойности които не трябва да превишава на манометъра).Ако не задува и не ти смесва атифриза с маслото, лично според мен не би трябвало да е гарнитура, а някое навряно мъркуче.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 05 фев 2010 0:14

Еми колега, то не тече а просто просулзва и се стича по двигателя, но ме е страх да я карам така. Моята кола е Бензин, и утре сигурно ще я карам на майстор да каже какво ще правим че амалогията е голяма! Задължително ще го питам какви пари излиза, ако мога ще снимам процедурата и ще пиша в темата! Но оригинална гарнитура едва ли ще намеря!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 05 фев 2010 1:42

При обезглавяване (сваляне на глава) шлайфа е задължителен. Дори да няма кривини - това си е 'контролен шлайф', някои му викат 'почесване'. :lol:
Щом се вижда от къде сълзи - предполагам, няма да е нужно да се прави дефектоскопия.
Относно гарнитурата - не си играй с глупости - вземи си хубав комплект гарнитури на ЕЛРИНГ.
Тъй и тъй ще се сваля глава - припасни клапани и водачи и смени гумичките. Това няма да ти струва повече от 50-60 лв. Горе долу толкова трябва да е комплекта гарнитури. Шлайфа е около 30 лв. За труд не би трябвало да ти искат повече от 100 лв.
С други думи - за около 230-250 лв би трябвало да имаш перфектно обслужена глава ;)
Когато аз си прегрях мотора - шлайф и на главата, и челосване на блока, смяна сегменти и биелни лагери, водна помпа с термостат, гарнитури комплект, масла и филтри ми излезе около 600 лв. Но на 2.0 частите са с около 30-35% по-скъпи от на твоя мотор. И само сваляне/качване на блока (за челосване, защото там беше проядено) струва 120лв.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 05 фев 2010 3:42

Проблема ти е в пласмасовия таралеж. Цената му е около 20 лв. Изпуснал ти е пръстена и от него се стича по гарнитурата и почва да капе отпред и оставаш с впечатлението, че е гарнитура, защото двг е наклонено напред. Сменяш и всичко е ОК. И аз минах през същия филм.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 05 фев 2010 7:23

Лично съм виждал как същото 1.4 къса гарнитурата на главата и започва по хвърля водата навън, без никакви проблеми от сорта - смесване с антифриз или прекъсване на колата. Когато за първи път видях такава гарнитура не можех да повярвам, все едно беше срязана с нож......

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 05 фев 2010 8:02

Много ви благодаря за мненията, тия дни ще правя колата, и ще пиша колко ми е излезла процедурата!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 05 фев 2010 11:53

При мен се получи на скоро и дойде 400лв, НО при мен протече към цилиндър и съотверно съм сменял;

Масло + филтър - 100-120лв
Антифриз - 40лв.

Останалото за гарнитури(капак клпани, глава и на двуцевката), шлайф и работа по сглобяване и разглобяване.

Купувам скъпи части и консимативи та тея 400 са нещо като максимума за тоя ремонт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”