Прещракване при смяна на скоростите
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Прещракване при смяна на скоростите
Здравейте, карам Голф 3 GTI 16v. Днес почнаха да прещракват понякога скоростите при смяна. Лягам в/у съединителя целия и сменям съвсем плавно, но смяната е трудна и понякога прещраква. Не е постоянно така, при леко движение когато вкарам 1-ва не щрака. Съжалявам ако има друга тема но ще съм Ви благодарен ако кажете дали ми трябва нов съединител или само жило за съединителя.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прещракване при смяна на скоростите
Смазвал ли си скоро механизма под скоростния лост -пласмасовите ябълки които се виждат като махнеш кожата около ск. лост.
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е,ако не си сменял скоро маслото в скоростната кутия,да го направиш.Но препоръчително е не доливане,а пълна смяна!Това са най-лесните варианти,които може да неправиш,преди да предприемеш други действия.
- DrJErving
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел имаше подобен проблем беше от жилото на съединителя...
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Здравейте, съжалявам че пиша сега. Сутринта на следващия ден се качих и съединителя уш леко влиза обаче скорост не ще да вкарва. Отворих капака и имаше нещо като дръжка, там където отива жилото. Не съм много ук в тази част и за това говоря на нещата не по имена. Тръгнах да го размърдвам но беше адски кораво. Чукнах го леко и то се освободи. След това вкарваше скорости меко гладко, абе като нова кола
Отидох да ми прегледат трансмисионното масло тъй като попрочетох това онова тук, но след час и половина джъркане да ми отворят там където е маслото ми казаха, че маслото е сменяно не по отдавна от 1000 км. Погледнаха и казаха, че това е явно от жилото. Но пък до сега съм нямал проблеми. Макар, че мисля да го сменям.
А сега да питам, лесно ли се сменя това жило или да си го карам на обирджия "монтьор"?
А сега да питам, лесно ли се сменя това жило или да си го карам на обирджия "монтьор"?
- DrJErving
- Автомобил:
- Двигател:
жилото се сменя за 5 минути колега
можеш да вземеш от морга, но няма гаранция дали е хубаво, а ново незнам колко струва...
можеш да вземеш от морга, но няма гаранция дали е хубаво, а ново незнам колко струва...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”