Евентуален проблем с ксенон-а - примигване при опр ситуации
Евентуален проблем с ксенон-а - примигване при опр ситуации
Евентуален проблем с ксенон-а - примигване пускане на парното от 0-1 директно на 4-та степен и съшото примигване при натискане на спирачката, също така при дигане и сваляне на прозореца се получава. Не е пълно примигване, съвсем леко се намалява светлината за секунди и после се възвръща в нормално положение. Какъв може да е проблема и проблем ли е за крушките и баластите 
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Re: Евентуален проблем с ксенон-а - примигване при опр ситуации
Здравей, при всеки от случайте, които си избриол се увеличава потреблението на ток, от това да натиснеш спираките(светват ти стоповете) до вдигане/смъкване на прозореца(гълта доста ток), динамото не успява толкова бързо да генерира тока - необходим за действието и се получава това премигване, аз като бях с халогена ми правеше впечатление това, пък и друго - карам си с едни обороти (примерно 2000 на прав път) и решавам да си пусна/вдигна прозореца - при натискането и пускането на копчето забелязах как двигатела го усеща и ми трепва оборотомера и леко премигват фаровете, след като сложих ксенона не ми е правило впечатление, може и да го има, но не съм забелязвал, така че ако не ти е толкова силно премигването няма от какво да се притесняваш. Ако решиш може да е закараш при ел. техник да я погледне.
Това е моето мнение, ако греша моля да ме поправите

Това е моето мнение, ако греша моля да ме поправите
- marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си релерегулатора. Иначе решението е с релета. Мога да помогна ако не се справиш .
Аз също имах подобмо проблеми с ксенона, но много по сериозни. Първо най - добре според мен, земи един мултицет и премери как ти зарежда алтернатора, моят не зареждаше как трябва, след като оправих тоя проблем, като през това време досаждах здраво на майстора който ми сложи ксенона, след като добявахме разни релета и бушони, се оказа че също често срещан проблем е и самоят ключ на фаровете, защото след продължително превключване габарити - фарове, и в един момент още на габарити ме светнаха фарпвете, и майстора се сети че и друг път му се е случвало проблем в ключа. Но по скоро не ти зарежда динамото, отгоре на алтернатора пише на една черна ламаринка - предполагам 14 ще е, моя зареждаше не повече от 12,5 което е малко.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
marrs написа:Провери си релерегулатора. Иначе решението е с релета. Мога да помогна ако не се справиш .
Колега, аз също не съм от разбирачите, но баластите не вършат ли подобна работа, нали трансформират във висок волтаж входящия ток.
Така ли е или бъркам?
Кажи по-подробно как са нещата, моля!
- Gencho87
Здравейте, доколкото знам баластите са необходими за запалването на крушката, а релетата за поддържане на ноебходимия ток за крушките(нито малко/нито много), ако греша ме поправете 
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Gencho87 написа:Здравейте, доколкото знам баластите са необходими за запалването на крушката, а релетата за поддържане на ноебходимия ток за крушките(нито малко/нито много), ако греша ме поправете
Грешиш
Към Херц-провери си първо четките на Регулатора, а после и колекторите на Алтернатора за износване!П.П Стегнати(и почистени) ли са дабре клемите на Акумулатора ти?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Gencho87 написа:Здравейте, доколкото знам баластите са необходими за запалването на крушката, а релетата за поддържане на ноебходимия ток за крушките(нито малко/нито много), ако греша ме поправете
Грешиш![]()
Към Херц-провери си първо четките на Регулатора, а после и колекторите на Алтернатора за износване!
П.П Стегнати(и почистени) ли са дабре клемите на Акумулатора ти?
Потвърждавам мнението в частта .."грешиш"..
Съвет:виж къде си "хванал" "-" на ксенона,проверка на всички замасявания във зоната,включително клемата на акумулатора.То ролята на това тежко нещо е да подкрепи алтрнатора при пре-натоварване(пиков режим).Ами и от качеството на "ксенона" също си зависи-имай в предвид,то напоследък луминисцентни лампи не си намирам добри(нови,мигат),то там работата е малко подобна...
- Gencho87
Приемам Ви критиката
аз нямам проблеми засега с фаровете, пък ако излезе нещо отивам при човека, който ми ги постави и немам грижи
там където не разбирам не пипам 
там където не разбирам не пипам - marrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yoan4o написа:marrs написа:Провери си релерегулатора. Иначе решението е с релета. Мога да помогна ако не се справиш .
Колега, аз също не съм от разбирачите, но баластите не вършат ли подобна работа, нали трансформират във висок волтаж входящия ток.
Така ли е или бъркам?
Кажи по-подробно как са нещата, моля!
обади ми се на 0896 504050 или дай тел. да ти званна за да решим проблема

Проблема го има и при пускане на ляв и десен мигач - примигва Когато ПУСНА мигача и когато СПРА мигача (бутна лостчето). Също има примигване когато натисна нагряването на задния прозорец пак - при пускане и при спиране(2 пъти примигва). Акумулатора има 2 или 3 овлажнени клетки.
Съмнявам се в алтернатора, има някакво виене от него, махах ремъка и като го завъртя на ръка се чува как се върти.
Проверих клемите на акумулатора също така и кабелите на ксенона - добре контактуват .
Съмнявам се в алтернатора, има някакво виене от него, махах ремъка и като го завъртя на ръка се чува как се върти.
Проверих клемите на акумулатора също така и кабелите на ксенона - добре контактуват .
Оказа се че инсталацията и ключа са вече на възраст и напрежението пада доста, Монтирани бяха релета на късите и дълги светлини и вече пред мен е ден

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”