много бързо пада стрелката на оборотите
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
много бързо пада стрелката на оборотите
Здравейте колеги,колата е голф 3 1.8 ми 75 к.с.Колата е с газова уредба,та значи на бензин докато загрее стрелката на оборотите(а и те също)много бързо падат,примерно от 2300 об.докато превключа на следваща предавка и оборотите падат на 1300-1500,апък не превключвам като дядо да кажеш.Много интересно че като обърна на газ или колата вече загрее проблема изчезва и всичко си е нормално.help благодаря предварително за изказаните мнения!
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: много бързо пада стрелката на оборотите
И при мене е така, сьщия мотор.Нещо ни замрьзва братле, само в студовете го прави.Едното ми сьмнение е че компа трупа някакви грешки, другото е вьв тампона на моното леко е закьсан и да не смуче вьздух от там викам.От -6,-7 градуса нагоре се проявява този симптом,така да го наречем 
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Не мислите ли, че е нормално ?
И при мен е така.
Някой компетентен да каже.
И при мен е така.
Някой компетентен да каже.
-
Driver91
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли по добре да падат по бързо оборотите?
Май и аз съм със същия двигател AAM 75 коня. Сложих му газово и преди да стигне 90 градуса (не винаги) като се форсира и след това оборотите не падат под 2000 (все едно това са му ниските) или пък падат съвсем бавно. Сед като стигне 90 градуса и се оправя (другия вариант е постоянно да си цъкаш на бензин и те падат). Сигурно 2-3 пъти ходих при газаджията и той все казва да рестартирам компютъра (трупал грешки). Наистина оправя се ама за по 2-3 дена. Колата започна да прекъсва и стана причина да отида да ми направят настройак на газта. След това всичко се оправи. Оня вика че сместа ми била много богата.
Това беше малко лирично отклонение.
Сега и на бензин и на газ не мога да кажа че оборотите падат бързо. Примерно докато превключа (и аз не го правя бавно) падат не повече от 500-600
Май и аз съм със същия двигател AAM 75 коня. Сложих му газово и преди да стигне 90 градуса (не винаги) като се форсира и след това оборотите не падат под 2000 (все едно това са му ниските) или пък падат съвсем бавно. Сед като стигне 90 градуса и се оправя (другия вариант е постоянно да си цъкаш на бензин и те падат). Сигурно 2-3 пъти ходих при газаджията и той все казва да рестартирам компютъра (трупал грешки). Наистина оправя се ама за по 2-3 дена. Колата започна да прекъсва и стана причина да отида да ми направят настройак на газта. След това всичко се оправи. Оня вика че сместа ми била много богата.
Това беше малко лирично отклонение.
Сега и на бензин и на газ не мога да кажа че оборотите падат бързо. Примерно докато превключа (и аз не го правя бавно) падат не повече от 500-600
-
Рошко
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За 1вите двама, според мен проблема е в маслото, докато е още студено е по-гъсто и малко или много затруднява работата на двигателя и част от инерцията му се губи...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”