Смяна лагер предна главина Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Смяна лагер предна главина Г2

Мнениеот PuShE_ » Вто 09 фев 2010 21:59

Здравейте колеги,при смяната на рейката се установи че имам разбит ляв преден лагер,който има само луфт а не вие,смяната може ли да се извърши в домашни условия или трябва в сервиз,не съм скаран с инструментите но все пак предпочитам да се консултирам първо с вас и тогава да подлагам голфи на мъчения,благодара предварително на отзовалите се :да:
ПС:интересувам се само от демонтаж-монтаж на лагера,демонтажа на главината съм го правил

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Смяна лагер предна главина Г2

Мнениеот Glove » Вто 09 фев 2010 22:04

Може но зора е с избиването и набиването на лагера.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Вто 09 фев 2010 22:18

Особено с избиването на стария. Като ги избиваш гледай да са цели (по-лесно излизат). А за новите най-добре с преса.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 09 фев 2010 22:23

а някакви идеи как да се избие стария,за набиването мисля да стане с чук и дървено трупче да не нарани лагера

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 09 фев 2010 22:29

Ако не си правил, не се хващай, че ще си имаш един нов преебан лагер. За избиването на стария някак си ще се справиш може би, но набиването на новия е тънка работа. С дървено трупче се набива акъл, за лагера се ползва бронзов или месингов дорник с подходящия размер и майсторлък при самото набиване, защото падне ли от другата страна сепаратора със съчмите пиши го бегал. Най добре е да се вкара мазно на преса, така няма поражения за лагера и си спестяваш ония добри думи за майка му.

Golfer26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer26 » Вто 09 фев 2010 22:33

Ами и аз моите така ги набих, макар че не е много "полезно" за лагера :)А старите ги избих варварската с два чука :Mr Green Fun Главината остана хваната само за кормилния накрайник (само него не можах да изкарам, исках да я сваля от колелото, ама не можах), върху едно трупче сложих единия чук върху лагера и бой с другия mhihi Като за в домашни условия толкова успях да направя. И да не забравиш да махнеш зегерките, че колкото и да блъскаш ... Дано съм бил полезен по някакъв начин. Успех!

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Вто 09 фев 2010 22:38

в сервиз ще ти вземат за услугата не по вече от 40лв.Слагането на новия лагер е препорачително на преса,ако имаш такава можеш и в домашни условия,без преса избиването на лагера ще ти отнеме доста време, ядове и (маика му да е...ба)+големи чукове и бои.След това лагера я издаржи 2-3 седмици я не.По добре,потарси си подходящ сервиз за тази услуга.не се съмнявам в твоите умения но тази процедура с лагера не е за домашни условия.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 09 фев 2010 22:39

а има ли значение посоката в която да се избива стария и да се набива новия,преса нямам но имам доста здраво менгеме със ситна резба което смятам ще свърши шерфектна работа в момента

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 09 фев 2010 23:00

Евтините неща винаги излизат скъпи. Не съм специалист, но знам, че за изваждането на стария лагер е необходима скоба. За набиването на новия - преса. Виждал съм също как некадърен майстор чупи чисто нов лагер при набиване с чук, понеже е силно закапен и стоманата е много крехка. Затова дай малко пари на оборудван добър майстор, за да не сменяш лагера отново съвсем скоро.

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 09 фев 2010 23:27

Абе хора престанете с тея майстори бре.Едно време като е нямало преси как хората са сменяли лагерите.А и ако момчето има средни технически познания, не виждам проблем да не се справи.В някои случаи един майстор може повече да навреди, отколкото да помогне, защото в днешно време всеки се пише майстор.Аз лично си смених лагерите сам без особенни затруднения и без преса.Избиването е как дойде.За набиването доста грес се слага и внимателно само да не подведе накриво лагера в началото.Не мисля, че съм се справил зле, защото половин година не се е обадил грам лагера.Поздрави :)

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Сря 10 фев 2010 11:13

намери си маслен крик и с него става набиването и избиването :) ест ще трябва и некви железа с диаметър на лагера и в нещо да го подпреш :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 10 фев 2010 11:57

ahhi написа:намери си маслен крик и с него става набиването и избиването :) ест ще трябва и некви железа с диаметър на лагера и в нещо да го подпреш :)
същотот исках да кажа,набиването го направих с масления крик а крика лагера и шенкела ги запенах на прозорчето на мазето естествено подлагах трупчета, а избиването имах дебело плътно желязо от маслено бутало с почти същия диаметър и големия чук,не е мног сложно колега никогане го бех правел преди само на набиването бях присъствал ,но пък в който и сервиз да идеш с лагера шенкела и главинната ще ти го направят, а демонтажа и монтажа от тебе, преди да набиваш лагера мацни го с масалце

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 10 фев 2010 12:14

договорихме се с един колега,който ще удаи едно рамо при смяната,остава да се купи лагера и да се мятаме че и реглаж трябва да се прави после докато не е изяла гумите,пък навремето с бащата май сменяхме на москвича и маи с менгеме набивахме лагера,ама кой да ти гледа тогава :dummy:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 10 фев 2010 12:29

едно съветче само централния болт го отвии преди да свалиш гумата и да сие дигнал на крик,а лагер вземаи хубав моя беше на фаг към него има болтове и гайки за амортисиора,гаика за централния болт(карето) осигурителни пръстени и груго не помня 67лв го взех(чудно за внто беше по евтин а за джетатта по скъп, понеже го бяха объркали и разбрах за цената)

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 10 фев 2010 12:31

Снимай и пусни тема в направи си сам. Определено ще е много полезна за всички!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”