Въпрос за съединител на 1.6 SR

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за съединител на 1.6 SR

Мнениеот javor_bg » Вто 09 фев 2010 21:54

Привет, колеги! Автомобила е Ибиза 1.6 SR. Преди 40 000 км на колата е сменен съединител комплект поради счупена демпферна пружина на притискателния диск. Сложен е нов комплект съединител Закс. Това е при предишния собственик. Съединителя си отделя много добре и е много лек като перце и аз съм много доволен. Кола с толкова леко натискащ се съединител не съм карал. Обаче има някои притеснителни неща. При потегляне и при отпускане на съединителя се чува един шум все едно верига се влачи някъдe, все едно едно такова метално щракане. То не е стържене даже. Това се чува само и единствено при потегляне и само при потегляне. Така е от почти 2 години. Мен не ми пречи. Възможно ли е това да си е от колата ?

Втория проблем ми е при буксуване. Аз не буксувам прекалено прекалено много. Почва да пуши колата. Аз си мислех, че е от гумите но то е от съединителя. Миризмата е подобна на флекс. Няколко пъти ми се е случвало. Нормално ли е това ? Благодаря!

P.S. Един ден забелязах че хода на педала на съединителя беше по-малък от нормалното но това на другия ден се оправи.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Въпрос за съединител на 1.6 SR

Мнениеот dokros » Вто 09 фев 2010 22:32

javor_bg написа:...При потегляне и при отпускане на съединителя се чува един шум все едно верига се влачи някъдe, все едно едно такова метално щракане...

1.Феродовия диск има сърцевина ,която влиза на шлици в/у централната ос-ако са износени шлиците ,тогава се чува този шум,може да е сменен диска ,но шлиците на оста да са износени.
2.За миризмата на изгоряло феродо не се притеснявай ,като се опече ще престане да мирише.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Пет 12 фев 2010 17:49

Феродовия диск има сърцевина ,която влиза на шлици в/у централната ос-ако са износени шлиците ,тогава се чува този шум,може да е сменен диска ,но шлиците на оста да са износени.

Колега, феродовия диск не е ли постоянно зацепен със шлиците ?

За миризмата на изгоряло феродо не се притеснявай ,като се опече ще престане да мирише

:applause: mhihi :mrgreen: Според мен не е нормално съединител, ако не е менте, да пуши така. Не беше прекалено голямо натоварването. Някакво малко буксуване дет се вика.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 13 фев 2010 16:18

javor_bg написа:
Колега, феродовия диск не е ли постоянно зацепен със шлиците ?

Да де ,постоянно е зацепен и когато се разбият шлиците се явява луфт със съответния шум,който чуваш.

За феродото - може да си попаднал на ментак,ама какво сега ,пак ли ще го сменяш ,карай докато се опече,каква е гаранцията че пак няма да уцелиш ментак ,ако го смениш...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”