Странен проблем - обороти и палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Странен проблем - обороти и палене

Мнениеот BECK0 » Сря 03 фев 2010 0:24

Колеги, чета много теми за стъпковите моторчета, но не намерих нищо кой-знае какво, което да засегне моя проблем. Значи когато запаля колата си стои на нормални обороти, но дам ли малко газ и да пусна остава на 2000 2000 и нещи оборота или си ги качва и форсира само (от време на време). Мощността на колата не се губи сякаш.. като дам газ си върви както трябва.
Също проблема е и с паленето на бензин рядко пали от първия път.. пали и изгасва или не пали въобще. На газ пали от първи път без проблем. Интересно е, че когато голфа стоеше на минусови температури (-10, -15) палеше на бензин без проблеми .. от какво може да е това?
Голфа е 1.8 ми АБС.
Поздрви,
Веско

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем - обороти и палене

Мнениеот fill » Сря 03 фев 2010 8:02

Високите обороти са ти от грешка в компа, пробвай как ще се държи с рестарт на компа.
Давенето може да се получава от датчика на температурата на входящия въздух. Като я изфорсираш на бензин изпушва ли черен дим от аспуха ?

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Сря 03 фев 2010 9:44

Не черен дим няма.. има няколко мнения (затова и се обърках към теб колега fill), че е от стъпково моторче. И верно гледахме едно жило до стъпковото моторче, че не се връща нормално.. или мн бавно или заяжда. Иначе когато си работи оборотите никога не падат под нормалното и не е изгасвала колата (гасне само при палене на бензин).
поздрави,
Веско

Потребителски аватар
nofearinc
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nofearinc » Сря 03 фев 2010 10:06

Аз сменях два пъти стъпковия мотор и работеше добре, но тъй като беше втора ръка, след 2-3 седмици пак се връщаше старото положение. За ремонт ми искаха 100лв - 70-80лв втора ръка моторче и останалото за труд.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 03 фев 2010 16:15

Стъпковото моторче (МПХ-мотор за празен ход) може сам да си го разглобиш и почистиш( :да: в някои случаи продължава да върши още дълго време работа). Нормално е на газ да не го прави този проблем, защото тогава моторчето няма особенно влияние върху горивната смес.
Има теми, в които е подробно описана процедурата със снимки.
Втора употреба вървят 40-50 лв., а ново ок 120 лв.

Потребителски аватар
griz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот griz » Сря 17 фев 2010 8:13

Здравейте и от мен, аз имам сходен проблем и като запаля на бензин ми работи като на 3 цилиндара и вади сажди от ауспуха, има тресене на предницата и ако не подавам газ-колата гасне!! :banghead: като премина на газ всичко се оправя, но държи ниски обороти, а като загрее работи добре на газ и бензин. Сменял съм сжещи, палец и дистрибутор, остава и кабелите да сменя, че са твърдички, не съм чистил стъпково моторче!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”