Хидравлика - интересно държание ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Хидравлика - интересно държание ...

Мнениеот basis4eto » Нед 21 фев 2010 13:38

от 3 дена насам , хидравликата ми лека полека се втвърдяваше / голф 3 2000 -115 / и нямаше разлика - дали я карам , дали съм във високи обороти или не , волана стана малко по - мек от на голф 2 по едно време , и това много зе да ме затруднява / нали поне в движение да омекваше , пък то ... / хубавото е , че си теглеше , постоянно да е в изправено положение , смисъл завивам четвърт оборот , и пак се връща , карах си без ръце дори и да има дупки , обаче се зачудих - помпата не вие , колата не се затруднява като завия докрай , течноста отворих да проверя как е , и тя не е мръднала , но не щеш ли , като отворих казанчето за хидравличната течност / което бях затегнал много / на работещ двигател , влизам после в колата , хидравликата се опрай и нема проблем ся , цял ден вчера я карам така . Ся не я стегнах много , само докато се завие , да видим дали ще ми напрай пак този проблем . Някой има ли идея какво може да причинява тези неудобства ? Капачката няква роля играе ли в такъв аспект ?!

Поздрави ! heavy metal zork

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Хидравлика - интересно държание ...

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 21 фев 2010 13:47

Според мен колега нещо въздух да е имало... но от къде.. и след отварянето на казанчето да е избягал :?: :?:

Потребителски аватар
ukyrt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ukyrt » Пон 22 фев 2010 20:38

Здрасти колега. Имам едно мнение което може да ти се стори доста смешно но провери си гумите или поне едната. И на мен ми беше така. И доста се почудих защо взе да се върти трудно.Един ден бях спрял на една бензиностанция и реших да си понапомпя гумите. Едната предна беше 2,3 а другата беше 1,4 обаче така като ги гледах не се забелязваше понеже живеем и караме по български пътища. И така след като си ги направих еднакви и тръгнах още при излизането от бензиностанцията ми направи впечатление, че ми се върти много лесно волана пак.Може при теб да не е от това...няма да загубиш повече от 5 мин да ги провериш.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 22 фев 2010 21:38

може и да се бъркам, но маи имаше дупчица на капачката на хидравликата :roll:

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Сря 24 фев 2010 14:19

zdravko555 написа:може и да се бъркам, но маи имаше дупчица на капачката на хидравликата :roll:

Бъркаш се :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 24 фев 2010 16:01

lexone написа:
zdravko555 написа:може и да се бъркам, но маи имаше дупчица на капачката на хидравликата :roll:

Бъркаш се :Mr Green Fun

я провери пак mhihi
споменах дупчища, а дали диша свободно или е с клапанче е друг въпрос :wink:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 фев 2010 16:39

Дупчица определено има! Но и на мен, не знам дали си въобразявам, но от време на време имам чувството че хидравликата ми е по тежка, след време олеква, и това определено не е от гумите, товара или асфалта!

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Сря 24 фев 2010 18:34

няма бе , гумите са на 2.0 предни 1.9 задни , нема грижи , товар-никс , това и в движение , и на едно место и при маневра ... голем хикс , проблем не съм имал неколко дена .... да видим ...

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Сря 24 фев 2010 18:37

ivo_555 написа:Дупчица определено има! Но и на мен, не знам дали си въобразявам, но от време на време имам чувството че хидравликата ми е по тежка, след време олеква, и това определено не е от гумите, товара или асфалта!

Колега и при мен е така и аз незнам от какво е но вече започва да ме притеснява.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 фев 2010 21:19

Speedy86 написа:
ivo_555 написа:Дупчица определено има! Но и на мен, не знам дали си въобразявам, но от време на време имам чувството че хидравликата ми е по тежка, след време олеква, и това определено не е от гумите, товара или асфалта!

Колега и при мен е така и аз незнам от какво е но вече започва да ме притеснява.

Ами то накрая ще се чуе от какво е! :D

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Сря 24 фев 2010 21:27

не знам колеги ама сега забелязвам, чв има разлика след като смених маслото на хидравликата, на момента при смяната разлика не съм забелязал, но сега забелязвам че например като навиеш волана е нормално да се товари помпата и се чува а вече до няма това нещо :oops: . От вчера за заслушвам ама не се чува, баа ли го.
Сипал съм от оригиналното зеленото, старото беше червено и кой го знай какво и от кога, като въртиш волана и се чуваше а и беше на мин. смених го миналата есен разлика в първия момент нямаше.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”