Здравейте, имам проблем с MFA-то на таблото на колата. До сега не бях виждал да има някакви проблеми , но вчера сутринта като запалих колата подсветката на дисплея започна да пулсира. Без значение дали колата е само на контакт или работи, проблема си го има. Незнам дали може да е от това, но скоро ми се наложи да подменя няколко бушона но след смяната нямаше такъв проблем. Ето и клипче да видите за какво става въпрос
Колата е Голф 4 1.6 АКЛ
Проблем с MFA на Голф 4
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Проблем с MFA на Голф 4
Да не би да си сложил по-голям или по-малък бушон (на ампераж) Не е нужно веднага да се прояви проблема, може да се проявява при включване или при изключване на определени консуматори.
Ами не, бушоните съм ги гледал от упътването като стойности. От както съм взел колата(6 месеца) не ги бях преглеждал, но в последствие установих че имаше 4-5 бушона които не отговаряха на стойностите от упътването и точно тях подмених. Това стана преди около седмица и до сега нямаше никакви проблеми. И все пак дисплея на MFA-то светва още като дадеш на контакт и проблема си го има без да има включени някакви консуматори.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Какво общо има ампеража на предпазителите
Проблемът на колегата е софтуер на таблото.
Пали всички сегменти едновременно.
Проблемът на колегата е софтуер на таблото.
Пали всички сегменти едновременно.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Според мен проблема е в дисплея,по-точно управлението му.Подсветката ти работи идеално,не липсват пиксели и данните отдолу се изписват коректно.За да прави тези номера или самата LCD матрица се е "омързеливила" или тъй като индикацията е динамична да е спаднала честотата на опресняване до ниво да се вижда (тъмно-светло),както е на видеоклипа ти.
А може ли да е от лош контакт в самия конектор към контролните уреди, че утре мисля да ги свалям да го почистя?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
raceface написа:А може ли да е от лош контакт в самия конектор към контролните уреди, че утре мисля да ги свалям да го почистя?
Може естествено,ако ти се занимава разглоби и самото табло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”