Предпазители на средното гърне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Предпазители на средното гърне

Мнениеот val4ana » Вто 16 фев 2010 18:48

Имам едно въпросче и съответно ако някой може да ми даде съвет?
Имам голф 3 аек и на генерацията (оригинална) отдолу има два предпазителя първия е на катализатора а втория е по надолу кум 3 гърне. Някой път като минавам през някой легнал полицай по високичък и в колата има повече от 2 човека въпросния предпазител се дере в легналия полицай и при по бързо преминаване почва да се изкриявава и обира гумените тампони които дърржат генерацията и между 2700 и 3000 оборота има едно бумтене в колата в средната конзола което не е мн приятно. при майсторите решението е с един чук малко по малко се изправя и не обира гумените връзки но ето че за 3 път не случих и на един черен път пак задра и пак почна да опира и пак всичките тези простотии. Та въпроса ми е дали има някакво кардинално решение да се махне ли този предпазител или да се фиксира по здравичко очаквам предложения. Колата се кара градско извънгардско на село абе на всякакви пътища ако има значение.
Дано да съм бил изчерпателен ако съм написал някоя недвусмислица моля за извинението ;)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Предпазители на средното гърне

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 19:19

колега бумтенето мисля че е щотот ти опира някое гъре или тръба и създава вибрация, а предпазителя може да го отстраниш с него или без него, все пак не знам за какво ги слагат тези предпазители от удъри ли пазят нз, може пък и тампончетата да са ти поразтегнати смени ги на тва гърне където ти опира

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Предпазители на средното гърне

Мнениеот pesho_sl » Вто 16 фев 2010 22:22

След едно хубаво закривяване на първия предпазител, тоя който е по-близко до катализатора вече нямам такъв. Нищо не му пречи ако се махне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”