помош колеги -свети маслото и пише OIL SENSOR WORKSHOP
- proko
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
помош колеги -свети маслото и пише OIL SENSOR WORKSHOP
Колеги като паля мойто Г4 116 коня е ми изписва на дисплея OIL SENSOR WORKSHOP и ми свети лампата на маслото.Това дали е за подсещане че трабва да сменя маслото или нещо се скапа.
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Re: помош колеги -свети маслото и пише OIL SENSOR WORKSHOP
Колега, има няколко възможности - 1.сензорчето ,което мери температурата на маслото си е заминало и има нужда от подмяна с ново( или същото има нужда от почистване ).Дори след подмяната е нужно изтриване на грешката с VAG COM. Самото сензорче се намира на дъното на картера. - моето предположение
2.некачествено масло
3.проблем с окабеляването
2.некачествено масло
3.проблем с окабеляването
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помош колеги -свети маслото и пише OIL SENSOR WORKSHOP
Също така има значение дали като ти изпише надписа, контролната лампа мига или свети постоянно. И тук е като при охладителната течност. Има разлика. Мигащата индикация означава едно, непрекъснатата - друго.
Ако таблото ти е имо ІІІ, (има такава вероятност, щом си FIS) може да има разлика и в цвета на контролата за маслото - червен или жълт. Това също индикира различни неща - ниво, температура, налягане ...
При всички положения обаче, надписа, който ти излиза не означава че е дошло време за смяна на маслото, а че датчиците ти дават грешна информация. Дали те са за смяна или почистване, както е казал колегата преди мен, откачена букса или причината е някаква друга, за това някой трябва да постави точна диагноза.
Ако таблото ти е имо ІІІ, (има такава вероятност, щом си FIS) може да има разлика и в цвета на контролата за маслото - червен или жълт. Това също индикира различни неща - ниво, температура, налягане ...
При всички положения обаче, надписа, който ти излиза не означава че е дошло време за смяна на маслото, а че датчиците ти дават грешна информация. Дали те са за смяна или почистване, както е казал колегата преди мен, откачена букса или причината е някаква друга, за това някой трябва да постави точна диагноза.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”