проблем намиране на лампички
-
dizelaki
- Автомобил:
- Двигател:
проблем намиране на лампички
Помогнете ми, колеги. Не_мога да си намеря едни малки лампички, които осветяват дисплея на климатроника. Понеже са прекалено малки, ги няма никъде,поне аз не_можах да ги намеря - обиколих целия Плевен и_няма и няма. Ако някой знае за какво става въпрос и знае къде ги има, да каже или да ми купи и_да ми ги прати, ще съм много благодарен. Снимки не_мога да кача. Тези с климатроници знаят за какви става въпрос. Мерси.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: проблем намиране на лампи4ки
Аз съм с климатроник, но не знам за какви лампички става въпрос. Той дисплея не се ли осветява от някакви диоди за вграждане (малки квадратни)? Виж в интернет нещо подобно, че да знаем и ние какво да търсим, за да ти го изпратим.
Re: проблем намиране на лампички
Колега, ако става въпрос за пасат б3 или б4 (за по-новите не знам), мога да ти кажа моето решение на проблема. Тези лампички нама да можеш да ги намериш, но на тебе сигурно ти трябва само едната, защото те са свързани последователно и като изгори едната не свети и другата. Аз сложих два диода с едно съпротивление последователно (в зависимост от тока на диодите избираш омовете). Успех.
-
dizelaki
- Автомобил:
- Двигател:
Значи те са много малки, не_са като тези, които светят в таблото при оборотомера. Самата лампичка е вътре в една пластмаска и самата пластмаска се завърта отзад на предния панел(панела с дисплея и с копченцата се вади) и те са отзад на панела. Поне при мен е така. Става въпрос за г3.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 18 фев 2010 12:58, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против главните букви, препинателните знаци, българският правопис ?
Причина: Какво имате против главните букви, препинателните знаци, българският правопис ?
- dancing_niki
- Скиора
Щом може да се свали, сваляш я и виж дали и няма някъде серийния номер, дай го насам и ако има такова нещо при официалния вносител, ще ти кажа колко струва и мога да ти я пратя.
-
dizelaki
- Автомобил:
- Двигател:
Значи те са свалени, но не мога да видя нищо, защото пише с много дребни букви и сериен номер май не се вижда. Само на едно място ги има и то с поръчка в сервиза на vw, ама много скъпо - 11 лв. едната. 

Последна промяна от gr_kanev на Чет 18 фев 2010 13:02, променено общо 1 път.
Причина: Какво имате против главните букви и препинателните знаци ?
-
dizelaki
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът е решен; ако някой го интересува как - на лични. Мерси на всички.
Темата е за триене.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 18 фев 2010 13:03, променено общо 1 път.
- dancing_niki
- Скиора
Е кажи как си се справил, че ако на някой му се наложи да сменя, да не те издирва на лични.
-
dizelaki
- Автомобил:
- Двигател:
Значи проблема го реших така:първо махате панела с дисплея и копчетата,отзад има едни пластмаски който се отвъртат като при останалите лампички който са в таблото.След като ги махнете вътре в тези пластмаски се намират лампичките.Тези лампички се махат и се изваждат от тази пластмаска(а изваждането става като се развият жичките които са хванати около тази пластмаска)и после отивате в някой магазин за лампички или нещо от сорта.После зглабяте по-обратния ред и готово.Поне при мен стана така и то с леко подсказване от колегата andro_.снимки немога да кача че ме няма много много по-снимките и тяхното качване.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”