играят оборотите на празен ход 900-300 след 80 градуса - 2Е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

играят оборотите на празен ход 900-300 след 80 градуса - 2Е

Мнениеот Lifeguard » Сря 03 фев 2010 20:34

колеги поизчетох доста теми,ама точно като моя случай не видях,а именно на бензин само на загрят двигател да ми играят оборотите на празен ход от 900 до около 200-300 и да тресе,тва става след 80 градуса температура доста често,но не всеки път прекъсва така.студена ли е има много по-стабилни обороти,само че тогава пък малко ми е преобогатена сместта,понеже отзад от ауспуха първите няколко минути излиза леко черен дим и притриса слабо,но най-вече сега в големите студове е така.иначе има мощност,върви си нормално!колата има обикновено АГУ,но на газ проблеми с оборотите няма и като цяло също.аз подозирам ламбда сонда,понеже съм чувал че тя влизала в действие след 80 градуса,вакумните пътища и бензин регулатора.от дюзи не знам може ли да е.дебитомера го изключвам проверен е,чистени са дросел и стъпково моторче.

моля някой,ако има идея да сподели!

Потребителски аватар
Ch1r3pS
Автомобил:
Двигател:

Re: играят оборотите на празен ход 900-300 след 80 градуса - 2Е

Мнениеот Ch1r3pS » Сря 03 фев 2010 21:01

Здравей колега , мойто Венто 1.8 ГТ беше същото с оборотите като при теб , само че вече съм следващия стадий с гаснене в движение и адски трудно палене след това ... дано при теб не е така и проблема да е другаде ... че ако си в началния стадий като мен ... не те чакат весели дни ...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 03 фев 2010 21:08

Привет колега,една от причините е температурния датчик на мотора (ECT sensor),ако дава грешни данни сместа се обърква и тресе.Ламбда сонда се хваща на диагностика-тя също много влияе на сместа.Крива клапа от газови гърмежи и много други вредители могат да предизвикат тресене.
Edit:колега в една друга тема пишеш че си млатил дебитомера с чук и си го драл с шкурка :roll: ?Смени ли го?

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Сря 03 фев 2010 21:27

Ch1r3pS написа:Здравей колега , мойто Венто 1.8 ГТ беше същото с оборотите като при теб , само че вече съм следващия стадий с гаснене в движение и адски трудно палене след това ... дано при теб не е така и проблема да е другаде ... че ако си в началния стадий като мен ... не те чакат весели дни ...

и какво визираш всъщност колега,какво е при теб-датчик на Хол ли?при мен от мн време си е така колата 2 години може би и повече,ама нали карам на газ повече и за тва не си давам зор да го отстраня проблема,че то все нещо излиза,иначе не гасне в движение,пали си! :roll:

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Сря 03 фев 2010 21:37

bobocamaro написа:Привет колега,една от причините е температурния датчик на мотора (ECT sensor),ако дава грешни данни сместа се обърква и тресе.Ламбда сонда се хваща на диагностика-тя също много влияе на сместа.Крива клапа от газови гърмежи и много други вредители могат да предизвикат тресене.
Edit:колега в една друга тема пишеш че си млатил дебитомера с чук и си го драл с шкурка :roll: ?Смени ли го?

ами да дебитомера го рециклирах и сега е добре,а за температурния датчик го мерих с мултицет и ми показваше на 90 градуса около 170 ома,а на -10 градуса само няква единица (1) .мерих и на един приятел датчика тогава и неговия показваше същото.иначе ми каза един авер че неговата кола правела така с оборотите и сменил бензиновия регулатор и се оправила уж.

Потребителски аватар
Ch1r3pS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ch1r3pS » Сря 03 фев 2010 21:39

Ами просто исках да ти кажа че може да си в началото на по-сериозен проблем, с цел да вземеш мерки по-рано , а не като мен да се молиш на магистралата да запалиш след като си изгаснал на завой с обратен наклон в снежна буря ... :banghead: Иначе от утре почвам по ред на номерата : сваляне и зачистване на дистрибуторна капачка , проверка на бубината и комутатора , датчик на Хол !!! Дано да е една от тези 3 възможности :bowdown
Непременно ще пиша ако имарезултат ...

Поздрави и лека вечер :beer

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Сря 03 фев 2010 21:42

Ch1r3pS написа:Ами просто исках да ти кажа че може да си в началото на по-сериозен проблем, с цел да вземеш мерки по-рано , а не като мен да се молиш на магистралата да запалиш след като си изгаснал на завой с обратен наклон в снежна буря ... :banghead: Иначе от утре почвам по ред на номерата : сваляне и зачистване на дистрибуторна капачка , проверка на бубината и комутатора , датчик на Хол !!! Дано да е една от тези 3 възможности :bowdown
Непременно ще пиша ако имарезултат ...

Поздрави и лека вечер :beer

да разбирам,ама силно се самняван да е това и при теб,аз съм ги проверявал и сменял някой :wink: мерси поздрави и на теб!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Сря 03 фев 2010 21:49

Lifeguard написа:температурния датчик го мерих с мултицет и ми показваше на 90 градуса около 170 ома,а на -10 градуса само няква единица (1) .мерих и на един приятел датчика тогава и неговия показваше същото.иначе ми каза един авер че неговата кола правела така с оборотите и сменил бензиновия регулатор и се оправила уж.

Tова че ти е показало (1) при -10 градуса майната му,омметъра е излязъл извън обхват.На 90 градуса верните стойности са 200-285 ома,а не 170-махай го тоя сензор,40 лева струва.За бензин регулатора не ми се вярва,ако да е скапан колата няма да се цепи във високите-на място не те бърка.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 18 фев 2010 19:12

колеги смених го тоя температурен датчик с нов,ама няма обсолютно никаква промяна.даже не знам внушавам ли си,но ми се струва,че двигатела работи по-зле и показва че колата е по-студена от колкото със стария датчик :banghead: не знам друго какво да правя? дайте идея! :(

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 фев 2010 19:30

Колега страдах по същия начин като тебе,така :banghead: .Минах през всичките датчици,сонди и келешлъци на тоя мотор.И не,и не-на загряла кола всичко ОК до първото подаване на газ и се почва танца между 900-1100 оборота,дразнещия.Докато не ми писна,изскубах му тъпия "компутар" под чистачките и препоих всяка една спойка която не ми хареса.В следствие оборотите падат след отнемане на педала с нормална скорост,а не на другия светофар и не блуждаят като малоумни по скалата.Повярвай ми има ефект-и ще видиш дали екуто е копано преди теб,на моето са сменяни мощните транзистори за подгрев ламбда и от сорта боклуци.Препой го,просто дава ефект.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 18 фев 2010 22:45

bobocamaro написа:Колега страдах по същия начин като тебе,така :banghead: .Минах през всичките датчици,сонди и келешлъци на тоя мотор.И не,и не-на загряла кола всичко ОК до първото подаване на газ и се почва танца между 900-1100 оборота,дразнещия.Докато не ми писна,изскубах му тъпия "компутар" под чистачките и препоих всяка една спойка която не ми хареса.В следствие оборотите падат след отнемане на педала с нормална скорост,а не на другия светофар и не блуждаят като малоумни по скалата.Повярвай ми има ефект-и ще видиш дали екуто е копано преди теб,на моето са сменяни мощните транзистори за подгрев ламбда и от сорта боклуци.Препой го,просто дава ефект.

не знам нещо не ми се вярва да е от това колега!за кои спойки ми говориш по-точно,на компа само съм вадил голямата букса и пръсках с контактен спрей,все пак може да пробвам :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 фев 2010 23:31

Става дума главно за спойките на куплунга,т.нар. пинове на които нахлузваш въпросната букса-подложени са на вибрации.Колега ако те е страх да не прецакаш нещо зарежи какво говорих.Налага се сваляне на "черната кутия" от колата,изваждане на платката от нея и дзверене с лупа по пистите и спойките.С друго не мога да ти помогна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”