Никакъв резултат с паралелно свързан потенциометър 220 ома
Свалях и таблото,видимо няма тример за донастройка,а самата системка,не бих я човъркал,че тия финни пружинки и тежести ще се разлетят
Така и не можах да отделя платака от едната пластмаса,не разбрах как се разглабя и т.е. реално нямах достъп до самите компоненти.Имаш ли самата схемка,да видя какво представлява,а,на 7812 му е трябват повече от 14 волта за нормална работа
Т.е. ти си заменил стаилизаторче вътре в таблото,хммм
Има и друго сложих голям спиртен термометър 10-150 градуса от химическа лаборатория (вярвам му

) в разширителният съд,термостатът е Валер 84 градуса,долната тръбва стана топла при 81 показание на контролният термометър.Перката на степен 1 се включи след 1-1,5 мин на обороти и показание около 84-5 пак на контролният.Т.е. чудя се доколо е реално измерването в тази точка

Или нещо тотално е сбъркано в цялото ми охлаждане.
Това ми е трети термостат за година

Behr 84,много зле.Behr 87,малко по-живо,ама пак 70 градуса на таблото.
От няколко месеца,Whaler 84.Никога не е мърдала стрелката повече от средата между 80 и 90,но това със парче вестник пред радиатора и тежко изкачване с ниска скорост,перката се чува силно,т.е. реалната температура е над 90 убеден съм.Иначе по равно на дълъг път си изстива,отдавам го на малкият мотор и газовата уредба,в градът е ок,перката се включва по светофари и други такива в София.Не,знам ще взема да го оставя да си живее,диша и работи без интервенции,накрая