въпрос за ел огледала с подгряване
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за ел огледала с подгряване
здр.колеги.колата ми е голф 3 1.6 афт мотор от 96г.от как съм я купил не съм загладал какви са ми огледалата,защото на вратите имам само обли дупчици-без лостчe за регулиране.мислех че са механични и им е счупено лосчето.вчера се разрових по колата и от любопитство разглобих кората-на шофьорската врата.и видях това
.огледалата са ел и са с подгряване-поне така мисля заради петте кабела.като гледам изолацията на вратата маи никога не е сваляна ,което ме навежда на мисалта че така си е фабрично.не сам разлепвал изолацията но мисля че нама прекарана инсталация за ел огледала.искам да си ги направя но не знам дали ако си купя копчета и кабели с букси ще има каде да ги включа.как да разбера дали имам извод за окабеляване на огледалата?не знам каде трябва да се включи кабела и ако нямам тази екстра поне да не търся оргиналните кабели и копчета.иначе казано не знам какви трябва да са кабелите и колко,освен копчето за шофьорската врата за пасажерската трябва ли копче?ако някой има инфо.нека сподели.искам да ги направя като заводските но не смея да купувам кабели,просто защото не знам какви,и дали ще има место кадето да ги включa.ще сам безкрайно благодарен за всякаква информация.исчетох всички теми за ел огледала но там няма инфо.което ме интересува 
- EvankoIII
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за ел огледала с подгряване
Аз също се интересувам, защото искам да си сложа ел. огледала, ама нямам изведени кабели до вратата.Някой може ли да помогне?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега миналата седмица сваляхме кората на един приятел на 3ка 93та, имаше същата букса но не помня с колко кабела беше, голфа има ел огледала и копчето за регулиране седи някъде пред дръжката за отваряне,останалата част от буксата е няма така ли?, виж в маншончето колко кабела има, предполагам и ел стъкла имаш, погледни под тази кора дали не е другата букса, а другата врата как е, ако е с обикновенно ме навежда на мисълта че вратата е сменяна и са закопчили само кората отгоре и газ
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
ами не съм броил кабелите но на огледалата кабелите са дебели и са 5 а през ман6она на вратата няма такива дебели кабели ,нито със същите цветове.на пасажерската врата е същото.имам дуп4ици като за лос4ета за управление на огледалата но като на механи4ните,а вътре механизам няма
-
- Автомобил:
- Двигател:
много интересно е при тебе пич, а как си регулираш огледалото или го буташ от външната страна, одеве проверих на този голф който свалях кората има подгряване на огледалата и собственика му днес разбра,много ми е чудно при тебе нямаш копче за ел. регулиране нито за ръчно
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако можеш да реголираш огледалата чрез <натискане< значи че ти са обикновенни, а не ел. Ако бяха електрически моторчето не позволява да се местят на ръка 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами,тривиален случай,сменяни са врати барабар с огледалата,в твоя случай -вратите вероятно са били без вътрешни кори(и копчета на тях съответно няма),но са имали монтирани огледала,е имаш подготовка за ел-екстри.Ако откопчаеш огледалната част(щипки има там..гадни)-ще си отговориш на дилемата,виждат се моторчетата и т.н..Тока до тия екстри идва през дебелия гумен маншон на вратата,откъм колонката е една голяма "букса",въпроса е дали има всичко изведено до нея.Потърси описание за тая букса,намира се по някои руски сайтове,или някой който е ръчкал там да каже(по-скоро да качи схема).И аз трябва да имам,но няма сила която да я извади наяве,поне не в близките часове...
От тия екстри признавам само отоплението(за няколко месеца),останалото си е чиста "плява"-ползвана само 1-2 пъти ,най- вече като се сменя шофера(жената де )
От тия екстри признавам само отоплението(за няколко месеца),останалото си е чиста "плява"-ползвана само 1-2 пъти ,най- вече като се сменя шофера(жената де )
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
моите са ел.и при натиск в периферията си променят полужението като се чува щракане,просто усилието кето трябва да приложиш при ел.е малко повече отколкото при обикновенните/джета 2/
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
plamen032 написа:ако можеш да реголираш огледалата чрез <натискане< значи че ти са обикновенни, а не ел. Ако бяха електрически моторчето не позволява да се местят на ръка
ами колега,регулирал съм ги само като я купих преди 3 години и бе6е доста трудно.но са ел със сигурност защото от огледалата си излизат по 5 кабела.има вероятност под изолацията на корите да има инсталация но ми се вижда че не са отлепяни никога и затова не я отлепвах.има ли начин някои колега който е с ел огледала(с подгряване)и ел стъкла да преброи колко кабела му минават през маншона на вратите.това поне лесно се прави и по броя на моите кабели да разбера имали инсталация някаква или не.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
5 за огледалото
2 за стъклото
3 за централното закл.е+/шлаух ако е вакуумно/
2 за стъклото
3 за централното закл.е+/шлаух ако е вакуумно/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ....до преди 2 месеца имах ГОЛФ 3/97г. с всички екстри,....включително и ел. огледала. Та оригинално Голфа има джоистик за движението на огледалата ( във всички посоки) който е между две копченца за избор на лявото или дясното огледало...когато е натиснато копчето за дясното например лявото е изпъкнало и така......Всичко това е оригинално и е вградено на дръжката на щофиора. Трябва ти само такава оригилална дръжка и проблема ти е решен. 

- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
ами колеги сега в тъмното ходих и проверих-и на двете врати има по 16 кабела и едно маркуче.14 кабела са тънки и 2 дебели.като махнем от 14-те тънки 2 за тонколонките остават по 12 тънки и два дебели.кой за какво е и каде отива не знам.помагаите
ето и снимка на шофьорската врата и на пасажерската .ако всичко това е нормално ще паснат ли другите дръжки които са за ел копчета или и кора трябва да търся?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ....кабелите по главните куплунги трудно ще ги оправиш....(каб. за тонколони, ел. -огледала, стъкла, захранване от централната ключалка към вакуум помпата, там е и шлауфката (маркучето) на централното което е с вакум. Тебе те интерисува дали ще намериш такава дръжка по моргите с необходимите копчета за управлението на огледалата. А дали имаш машинки в огледала може да провери всеки средно грамотен ел. техник като им подаде захранване и тн.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери зад тази противовлажната кора(не знам длаи така се казва) ня някой е наилонче провери дали няма няква букса де да знам, мнго кабели има, разпознах 3кабелчета гледам на букаста и на маншона че се съвпадат син,кафяв и черен,в маншона има сигурно над 10тина кабелчета като гледам, 2за тонколоната,2за централното, предполагам 2 за ел стъклата освем ако за тях не са повече
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
проверих под кората но свободни кабели няма.пробвах огледалата с кабели и си работят в всички посоки.един приятел ми обеща кабели с буксите но като отида да си ги сваля трябва да знам колко са кабелите и т.н.зад гумения маншон на вратата да не би всички кабели на вратата да се включват в една обща голяма букса-примерно това
?питам защото предполагам че кабелите от огледалата трябва да се включат в копчето което ги управлява,а от него би трябвало да излизат кабели които отиват през гумения маншон до купето.и там някаде кадето влиза големия сноп кабели от вратата да се включат.ако някой занае кой кабел къде отива и с колко жици трябва да е нека помогне с инфо.благодаря Ви.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”