Привет.
Колата е Голф 3 97-ма година. ABF мотор.
Имам следния проблем.
Не ми работят на таблото скоростомера, стрелката за горивото, показателите за изминати километри - респективно за разхода на 100км.....
Като че ли всичко това се случи след като попаднах една голяма дупка от която ми изпадна продълговат пластмасов цилиндър за който имаше 2 маркучета ... и миришеха на бензин.
Сега може да няма връзка между всички тези неща, но аз тогава забелязах и съм почти сигурен че е от тогава.
Минах през 1-2 сервиза за това, но всеки вдига учудено очи на пръв поглед. Търсят жилото за скоростомера .. ама НЪЦ ...
Аз жило не съм виждал и си мисля че на този модел няма жило и е по-скоро някой датчик или джаджа, която отчита хем скоростта, хем за бензина и за изминатите километри.
Някой имал ли е подобен проблем?
Ако да - да ми даде съвет или да препоръча място където знаят за какво става дума ....
Пак казвам че колата е 97-ма година и поради този факт си мисля скоростта не се мери с жило.
Предварително благодаря за помощта.
скоростомер, стрелка за бензина и отчитане на изминати КМ
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скоростомер, стрелка за бензина и отчитане на изминати КМ
колега ако не сте пробвалй ако не сте пробвали де, да не би самата букса да се е разместила, наместие или извади е и пак е сложи, белким тръгне, жило няма, и на мен така попадайки в дупка(ки) ми са спирали някой от уредите бензиномер и за температурата, след наместване на буксата се оправят
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:колега ако не сте пробвалй ако не сте пробвали де, да не би самата букса да се е разместила, наместие или извади е и пак е сложи, белким тръгне, жило няма, и на мен така попадайки в дупка(ки) ми са спирали някой от уредите бензиномер и за температурата, след наместване на буксата се оправят
Благодаря за опита ...
Наистина оценявам желанието за помощ, но маркучетата са по местата си и ситуацията е същата....
Моля тук да пише някой който знае нещо конкретно
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bugster написа: маркучетата са по местата си и ситуацията е същата....
Колегата имаше предвид да свалите таблото и да проверите електрическите връзки отзад,най-вероятно става дума за полу извадена букса.Датчика за спидометъра е на скоростната кутия но проблема не е в него,както и от нивомера на бензина.Има теми за разглобяване на табла и стандартни дефекти по тях.Не знам на ABF какво е таблото,но мисля че ще минете с набутване на буксата обратно.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:bugster написа: маркучетата са по местата си и ситуацията е същата....
Колегата имаше предвид да свалите таблото и да проверите електрическите връзки отзад,най-вероятно става дума за полу извадена букса.Датчика за спидометъра е на скоростната кутия но проблема не е в него,както и от нивомера на бензина.Има теми за разглобяване на табла и стандартни дефекти по тях.Не знам на ABF какво е таблото,но мисля че ще минете с набутване на буксата обратно.
Ако е така ще съм доволен, но имам подозрения че проблема може да е далеч по-дълбок ....
И все пак някой може ли да ми препоръча къде точно да отида - хора които са оправяли подобни проблеми ...
Не искам до ходя в сервиз и да почнат да се чудят и да търсят жило и т.н. - респективно да ме натоварят с ремонта ...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
хубаво де колега пробвай го това с буксата нищо не ти коства само 15 мин време не повече да свалиш пластмасата пред таблото да бръкнеш с ръката да понаместиш буксата или да е изкараш и пак да е вкараш, не съм 100% сигурен че ще се оправи, но поне ще си пробвал и ще знаеш че нее от това,ако не тръгне
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”