Проблем с тоците на багажника
Проблем с тоците на багажника
Здрасти!Нов съм в този форум.Миналата седмица си купих Голф 3 1.9 ТДИ 110 коня.Проблема е следния нищо от тоците което е на багажника не ми работи а всичко е здраво - нагревателите на стъклото , осветлението на номера и задната чистачка.Някои може ли да ми каже откъде може да е проблема ще съм много благодарен 

- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с тоците на багажника
hp7909 написа:погледни кабелите в маншоните
...преди да се подпалил бих добавил
Ще погледна и ще пиша какво е станало но ако не са те има ли вариант да е от бушони или да е излязла някоя букса ако са на обща примерно?
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
да не бачкат толко работи няма да е бушон или букса виж както казват колегите кабелите в маншоните или масовите кабели там дето контактуват с купето
Значи проверих кабелите в маншончетата са здрави , бушоните също.Разкопчах кората на багажника и мерих директно на буксите на задната чистачка и на нагревателите въобще не отива ток.А за кой масови кабели ставаше дума тези които са вързани на маса към купето ли и дали са общи и къде да ги търся?
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Като отвориш багажника под врата погледни и провери дали не са скъсани някъде кабелите. Там има цял сноп кабели които захранват стоповете, мигачите, чистачките, габаритите....На теб нищо ли не работи??? Да не би да ти няма масата някъде, тогава би се обяснило защо няма захранване на нищо отзад. Според мен опитай с мултицет да измериш напрежението между масата на колата(някой болт или част от купето на която няма боя) и всички жици примерно на стоповете или чистачката. Ако има 12 волта, то значи масата се губи някъде, иначе ако не разбираш от тоци и жици ще ти е трудно да се оправиш....
-
mtm_golf
- Автомобил:
- Двигател:
Сега забелязах, че говориш само за всичко което е на задната врата, т.е. осветлението на номера, чистачката и нагревателя на стъклото, което ме навежда на мисълта, че имаш скъсан кабел в маншона към задната врата, т.е. там където минават кабелите от купето към третата врата. Провери там най-напред. Успех колега!!!
Мерси на всички които се отзоваха!Гледах кабелите в маншончетата но са здрави.Сега ми остава да търся ако са на общи маси дали не е замърсена връзка или да се е откачило нещо.
Не мога да ги намеря каде са вързани тия маси... Поне зад кората на багажника не са.Ако няой колега знае къде са моля да сподели
как разбра ,че са здрави кабелите ,само по външен вид ли? иииии масата е кафевия кабел.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
колега несъм сигурен за 3ката но на 2ката всички кабели за задната врата са снадени чрез букси намират се в багажника до левия стоп има няква стоика за аптечка или нз какво та зад нея махаш тва черното мокет ли е килим ли е и вътре към калника трябва да ги видиш та като ги намериш разкачи ги една по една и замери идва ли ток до там ако идва провлема е назад към вратата . Друг вариант ако ти се занимава разкачаш тия същите букси и пускаш + от акумулатора но не и на кафявете кабели на кафявите даи(-) и виж бачка ли нещо ,и пиши какво става успех
Последна промяна от sensho1980 на Пон 01 мар 2010 20:28, променено общо 1 път.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
svetlin написа:hp7909 написа:погледни кабелите в маншоните
...преди да се подпалил бих добавил

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”