проблем с разхода на гориво на Golf 3 GTI
-
sportista
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с разхода на гориво на Golf 3 GTI
Здр!!! Имам един въпрос.Kарам Golf 3 2000 GTI 115 коня и имам проблем много гори,смених дебитомера,но не се оправи. Ако някой знае нещо по въпроса да пише...
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с разхода на гориво на Golf 3 GTI
Цялата генерация го имат тоя проблем, ако дадеш цифра може да помислим дали при теб се е влошил.
моя ми гори около 12л. градско а зимата го дига до 15л.
Извънградско ми гори около 7-7.5л средна скорост 110км/ч
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
bobo_wv3GTI написа:моя ми гори около 12л. градско а зимата го дига до 15л.
sportista, на колегата голфа гори в норми и можеш да го ползваш за образец.
- pavkata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobo_wv3GTI написа:моя ми гори около 12л. градско а зимата го дига до 15л.
Потвърждавам че това е истината: и моя гори така.
Колега,ако разхода ти е над тези цифри провери ламбда сондата.Тя играе огромна роля за разхода.
ако си на газ трябва да си търсиш ламбда контрол се казва обаче трябва да е от кола която е фабрично направена с газ и ще ти го малко по малко 
- leido
- Автомобил:
- Двигател:
Щом караш GTI не питаш за разход. Голяма двигател, голям разход. Аз 7 - 7.5 при 110км/ч не мога да го докарам, но при 80-90км/ч съм докарвал да кажем 7л. Премина ли границата над 100-то ламята се показва. Градско, колегите както са споделили 12 лято 15 зима е реално (зависи и от крачето и от свтофарните дръпки
). Не си казал колко ти гори? Ламбда сонда (или както се пише там) запушен катализатор (не знам при 2е какви са, при ABF е метален и казват, че трудно се запушва). Как засичаш колата за разход? Това също е от значение. Пробвай да смениш бензиностанцията.

). Не си казал колко ти гори? Ламбда сонда (или както се пише там) запушен катализатор (не знам при 2е какви са, при ABF е метален и казват, че трудно се запушва). Как засичаш колата за разход? Това също е от значение. Пробвай да смениш бензиностанцията.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Момчета,много ми е интересно как постигате средна скорост 110 км/ч ????
Аз откакто съм сложил зимните гуми съм изминал 2848км със средна скорост 42км/ч и среден разход 8,1 л/100.
Аз откакто съм сложил зимните гуми съм изминал 2848км със средна скорост 42км/ч и среден разход 8,1 л/100.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
vladovelin написа:Момчета,много ми е интересно как постигате средна скорост 110 км/ч ????
е ся това твоето е почти абсолютен разход , казвам почти, защото си го засекъл на за относително голям интервал от време, но не и откакто колата е излязла от завода. А ето и отговора на въпроса ти, като гледаме текущите показания на борд комп. въпреки че на Г3 борд компютъра изчислява малко криво текущия разход, в Г4 вече са премахнали тази заблуда.
- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
мене много ме съмнява ,че и шофиора малко или много го определя 
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
designer1 написа:vladovelin написа:Момчета,много ми е интересно как постигате средна скорост 110 км/ч ????
![]()
е ся това твоето е почти абсолютен разход , казвам почти, защото си го засекъл на за относително голям интервал от време, но не и откакто колата е излязла от завода. А ето и отговора на въпроса ти, като гледаме текущите показания на борд комп. въпреки че на Г3 борд компютъра изчислява малко криво текущия разход, в Г4 вече са премахнали тази заблуда.
Питането ми е за средна скорост 110 км/ч. Аз от Пазарджик до софия / Църна маца/ по магистрала Тракия едвам докарвам до средна 100км/ч
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При средна около 100-110 нормално би било разхода да е 7.5. Ако е повече и колата няма технически проблеми опитай със смяна на задкормилната уредба. Най-вероятно там ще излезе проблема. 

-
sportista
- Автомобил:
- Двигател:
Къде да открия тези букви на генерацията ? Засичах го като напълних бутилката с газ до горе и ми даде разход 18, карал съм го смесено, повече на дълго.
leido написа:Щом караш GTI не питаш за разход. Голяма двигател, голям разход. Аз 7 - 7.5 при 110км/ч не мога да го докарам, но при 80-90км/ч съм докарвал да кажем 7л. Премина ли границата над 100-то ламята се показва. Градско, колегите както са споделили 12 лято 15 зима е реално (зависи и от крачето и от свтофарните дръпки![]()
![]()
за голям двигател , голям разход аз лично не съм съгласен
за градско да
за извън градско не
освен голфа имам и фиат мареа 1.6 16в 101 коня
извън градско гори повече отколкото голфа горе дулу с еднакво каране
често пътувам от Варна за Сливен и съм го засичал
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”