Колеги, помагайте!Карам Голф 4 1,6-105 коня.Днес тръгнах с повечко газ почна да мига лампата на чек контрола!Колата няма мощност, двигателя тресе, оборотите играят и от гърнето се чува едно пърдене!
Според вас, какво се е бъгнало?
Записах час за диагностика в понделник.
Golf 4 без мощност!
- veso-golfa
- Автомобил: Golf 3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 4 без мощност!
провери тоците бобина делко кабели свещи
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
катализатор!!

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Без последния симптом бих казал бобина, щото ми се случи и на мен. Иди на диагностика там ще се види
+1 глас за бобина.. минах през същия филм. VAG-COM показва Missfire на някой цилиндър.. разменяш бобините и ако проблема се премести сменяш. 70лв beru в autoplus мисля беше.
Бобина!Проблема решен за 5 мин. в Ювето!Колата отново лети!
Но се оказа, че едната свещ беше омаслена!Има ли някакви гарнитури там, защото разбрах, че няма гарнитура на капака на клапаните, а се оплътнява със силикон!
Но се оказа, че едната свещ беше омаслена!Има ли някакви гарнитури там, защото разбрах, че няма гарнитура на капака на клапаните, а се оплътнява със силикон!
Свещта вероятно е омаслена от това, че този цилиндър не е работил. Ако имаш предвид външно изтичане на масло от капака, може да опиташ леко и внимателно да притегнеш в тази област, препоръчително с динамометричен ключ. А пълната процедура е да свалиш капака, да изчегърташ внимателно остатъците от старото уплътнение, без да нараняваш повърхностите (леки нащърбвания е допустимо да се изгладят с шкурка), и да поставиш нова гарнитура или високотемпературен силикон, ако не намериш гарнитура. Силиконът се маже като филия с масло, не много дебело и навсякъде, особено около отворите.
Внимавай да не попаднат боклуци в двигателя.
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
А нещо друго, те тия бобини явно са проблемни, но да няма нещо свързано със свещите неподходящи или нещо друго, как мислите?
И аз се разписах с една и майстора ми каза, че доста имало на склад, явно се знае че гърмят.
Свещи съм сменял, но как колата е изкарала например към 130 х.км.
и сега ще се скапе, след като е сменена свеща, иначе тя не показва да има проблем смисъл много добре си изглеждаше при положение, че минах около 3 км. за да отида на майстор. Свещите са по каталог, но не са платинени.
И аз се разписах с една и майстора ми каза, че доста имало на склад, явно се знае че гърмят.
Свещи съм сменял, но как колата е изкарала например към 130 х.км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”