Аспух проблем Голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аспух проблем Голф3

Мнениеот icemenn » Пон 22 фев 2010 23:31

Значи вече 2ри път ми се къса от онва место дето има 3 болта и е като тригалник .значи тази ламарина дето е от страна на ябалката ми се скапала,или нея трябва да сменя или трябва да отреже от двете страни и да си сложа една траба за съединения.Първия вариант искат да отрежат от някъде и да вкарат новата ламарина и да заваряват и ми искат 40 лв.Но аз нямам толкова затова втория вариант по ми приляга режа от двте страни намирам си една тръба с вътрежен диаметър 50 мм (мотора е ААМ и видях че изпускателната система е 50мм и един познат каза че е било външно това) режа трабата от двете страни и слагам по едни скоби да не марда и да стегни и би трябвало да стане.Но искам и вашето компетентно мнение ! :drinking:

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Re: Аспух проблем Голф3

Мнениеот leido » Вто 23 фев 2010 7:39

Провери си тампоните на двигателя, ако има скъсан двигателят се усуква повече. Това е характерно ако колата се кара газ-спирачка (така да се каже на ръчка). Историята помни и други скъсани тръби на компресора за климатика (две тръби смених + две зареждания на фреон). Докато се наканя да си сменя тампона заден-шофьорски и вече няма проблеми. На една от бившите ми коли, скъсан тампон и след един месец скъсана генерация.
:patriot

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 23 фев 2010 9:42

А може и самата генерация да е монтирана под напрежение и за това да се къса. И този вариант дето го мислиш за без пари да стане не го виждам освен ако нямаш добър приятел който да се занимава с това.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 23 фев 2010 10:11

говоря за тази част дето влиза в края на това.Срещу това има една ламарина която ляга на ябалката и има 3 дупки през които се прекават болтове и затягат на това на снимката.И просто тази ламарина е заминала от температура ръжда и т.н. и като го затегна се усуква (полуваната част дето ляга на ябалката я няма.
27102009243.jpg

Последна промяна от icemenn на Вто 23 фев 2010 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Вто 23 фев 2010 13:10

колеги , още нещо , което не е точно по темата , но мого ме мъчи ... от двигателния отсек се чува неприятно църкане от мотора , което не е хидроповдигачите , ами баш от колекторите , но се чудя дали ше е меката връзка или гарнитура на колектори .... :drinking: леко е опушено нещо стената на купето / тя е с некво станиолено покритие / и си мисля че ще е мека връзка , но незнам ... не се чува чак силно , но се чува в купето ... и още нещо , някой има ли представа за ориентировъчна цена на мека връзка + горе долу работата ... голф 3 2е мотор ... мерси предварително ! :да:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 23 фев 2010 17:34

колега
1во сереш ми по темата
2ро меката връзка с работата излиза на 50 лв(около 40 лв е меката връзка)

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 23 фев 2010 18:46

3-то ! ,мнение на съфорумец не е "Сране" ама нека се изкажат властимащите.

Потребителски аватар
garvan06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garvan06 » Вто 23 фев 2010 20:02

Незнам за коя ябълка говориш но знам че там посредата има една гривна която стой между тези болтове и двата елемента от генерацията(ако съм те разбрал правилно).АЗ РЕШИХ ПРОБЛЕМА ТАКА- махаш гривната и си изрязваш една гарнитура от клингерит,намазваш я с графитна смазка,слагаш я между двете чела където е била гривната и стягаш с "нови" болтове -ако пак се скъсат което не го вярвам ТАМПОНИТЕ НА МОТОРА. Но все пак ги провери (това става като) хванеш още един човек ,за предпочитане по-опитен шофиор -палиш колата и с дръпната ръчна симулираш потегляне на първа и задна скорости. Ако усукването на мотора при една от двете скорости ти се стори необичаино голямо,то твърде вероятно е това да един от тампоните на мотора.
Гривната си я пази за всеки случай че са скъпи и ги няма!!!

И поправи онова 1-вото че се излагаме :да:
ПОЗДРАВИ

Последна промяна от garvan06 на Сря 24 фев 2010 19:53, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 23 фев 2010 20:48

Колегата basis4eto какво е казал по темата?абсолютно нищо!то стана обратното аз пускам темата и аз отговарям на въпросите.да беше казал поне нещо по моя въпрос death

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Сря 24 фев 2010 18:39

по темата , бързах тогава и не можах да си изкажа съвета - по-добре недей слага права тръба , щото тая мека връзка като я няма и всички вибрации и хоцкания на мотора , ще отиват право по генерацията и мисля , че ще износва тампони , и най-малкото където има слаби заварки или остаряли , ще дадат фира ... незнам кой те е посъветвал да слагаш права тръба ама ... дано съм разбрал правилно къде ще я слагаш де ...

по мойто питане , не исках да прая втора тема за подобно нещо . радвам се че е евтинко сравнително това със смяната на мека връзка , ще се заема по въпроса скоро ...

поздравиѝ! :beer

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Чет 25 фев 2010 17:34

добре градски вече се разбрахме :beer

Потребителски аватар
plamen GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen GT » Пет 26 фев 2010 22:20

колега не обърквай останалите с тази снимка на мека връзка,знам за какво говориш и ще пусна снимка,тази горната съм свалил от 2Е мотор и няма нищо общо освен фланцовата сглобка,сега по темата,можеш да го направиш с парче тръба,но всички вибрации на мотора ще се пренасят по генерацията,а това изобщо не е приятно докато се возиш,според мен е най-добре да си има меката връзка

Потребителски аватар
plamen GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen GT » Съб 27 фев 2010 22:33

колега дай на лс,че както виждаш в това положение не мога да помогна,направил съм снимки да видим за едно и също ли говорим,ако се окажа прав имаш подарък

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 28 фев 2010 18:53

къде съм писал че е на меката връзка...тука май никой не чете.показал съм ви снимка как е единия край,а другия е ламарина и между тях има едно крагло парче чугун и се стяга сглобката с 3 болта(та ламарината е заминала..)

Потребителски аватар
plamen GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen GT » Нед 28 фев 2010 19:11

абе ти хем търсиш помощ,хем се правиш на отворен :не: ,ще помоля приятел да качи снимки,но изпусна шанса си-няма вече подарък

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”