технология за демонтаж и монтиране обратно на таблото за бушоните - схема
ако някой е свалял таблото за по лесно проверка на предпазители и релета ще съм мн. благодарен
таблото за бушоните го свалях -не работещи чистачки РЕШЕНО
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Последна промяна от kiko946 на Сря 29 фев 2012 5:27, променено общо 1 път.
- V_Power
- Автомобил:
- Двигател:
Re: схема- демонтаж и монтиране обратно на таблото за бушоните
Доста лесно става .Преди седмица махах моито че имах проблем с алармата .Тряба ти едно силно фенерче и една кръстата отверка и една малка евентуално .Дърпаш седалката максимално назаде,махаш капака(и при мене не знам при тебе как е но при мен има една кора която се намира над педалите ,махнах и нея държи са на 2 видий ) и търсиш на самото табло трябва да има от дрете страни едни куки .При мен бяха бели (че нямам снимки на тоя компютър да ти покажа ) и ги бутаж назад към мотора и така самото табло трябва да са освободи .Издърпваш го към тебе и започваш да изваждаш буксите .Не са притеснявай после като го сглобяваш не може да ги объркаш защото така са направени дан могат да се разменят.Всяка букса има от едната си страна нещо като клинче.Натискаш го с ръка ако не с правата отверка и започваш да издърпваш наляво надясно докато излезе.И това е общо взето .
- V_Power
- Автомобил:
- Двигател:
Re: схема- демонтаж и монтиране обратно на таблото за бушоните
тука има 2,3 снимки :
viewtopic.php?f=5&t=33016
viewtopic.php?f=5&t=33016
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
V_Power написа:Доста лесно става .Преди седмица махах моито че имах проблем с алармата .Тряба ти едно силно фенерче и една кръстата отверка и една малка евентуално .Дърпаш седалката максимално назаде,махаш капака(и при мене не знам при тебе как е но при мен има една кора която се намира над педалите ,махнах и нея държи са на 2 видий ) и търсиш на самото табло трябва да има от дрете страни едни куки .При мен бяха бели (че нямам снимки на тоя компютър да ти покажа ) и ги бутаж назад към мотора и така самото табло трябва да са освободи .Издърпваш го към тебе и започваш да изваждаш буксите .Не са притеснявай после като го сглобяваш не може да ги объркаш защото така са направени дан могат да се разменят.Всяка букса има от едната си страна нещо като клинче.Натискаш го с ръка ако не с правата отверка и започваш да издърпваш наляво надясно докато излезе.И това е общо взето .
KOLEGA, както каза наистина не беше трудно.Куките са бели от пластмаса НО защо свалях таблото ? Чистачките на предното стъклоизгубиха интервала и бавното движение. Има едно реле № 99 за чистачките свалих го махнах му капачката
и говключих обратно към таблото и пуснах чистачките и видях , че релето действа перфектно, с една дума според мен не отива ток към електромотора/на максималните обороти чистачките работят/ Колата мие 20 годишна и връзките за това време непипани са се окислили и затова считам ,че кабелите които се завинтени към електромотора не предават тока. Сега остава да се занимая с електромотора.
както по горе описах:
реле 99 му свалих капачката и го включих обратно към таблото ,пуснах в действие чистачкита и поради добрата работа на релето се насочих към ел мотора:
оказа се че една от четките поради изосване не се допира до колектора на ел мотора / ел мотора е с три четки/ Раздвижих четките и смазах основно всичко и сега работи мн. добре.
ВАЖНО Е, трябва да се запоми положението на палеца към елмотора движещ механизма на двете чистачки.азго сложих произволно и пускайки в ход чист. те тръгнаха в обратна посока.
Последно избутана от kiko946 на Сря 29 фев 2012 5:23.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”