:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем в спира4ките ABS,карам Г3 2.0 16v.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
UnDisPuTeD
Автомобил:
Двигател:

Проблем в спира4ките ABS,карам Г3 2.0 16v.

Мнениеот UnDisPuTeD » Чет 20 апр 2006 16:08

Взех колата ударена от София изгодно,прибрах е с платформа.Проблема е ,АБСа излезе изкл. от помпата и от бьбреците на спира4ките,когато вклю4а буксата в помпата,помпата постояно щрака.Сьщо така на 3-4 дена ми отказват спира4ките,кото изгася и запаля ,вси4ко се нормализира до другия пьт.Ниякакви идеи за проблема.ПОМОЩ

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 16:17

Може би най-добре ще е да потърсиш помощ в сервиз щото това си е сериозен проблем да ти отказват спирачките хич не е шега работа. Мога да ти препоръчам сервиза на Бош(Цоков и Канев) зад затвора, знам го от личен опит. И меду другото ако искаш може да се присъединиш към сбирката на клуба в неделя от 18 часа на полигона на Почивка, там ще можеш да чуеш и споделиш и други мнения и въпроси. Успех :wink:

UnDisPuTeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnDisPuTeD » Чет 20 апр 2006 16:17

Ще доида

UnDisPuTeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnDisPuTeD » Чет 20 апр 2006 16:24

Някои друг с предложения и размисли???????

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 20 апр 2006 16:36

пич... за БОШа зад затвора ... не ти го препорачвам горещо... пичовете може и да разбират но хич не им се работи с голямо самочуствие са и трудно влагат всичко от себе си.... и са затрупани от клиенти обикновено при тях със седмица напред ти записват час и като си отидеш в часаа постоянно се пръкват някви газари с мерцедеси и по - така коли те заибават...

при мен се полу4и такава ситуация от Сряда ми дадоха час за Понеделник следващата седмица!!!(бахти ситуацията човек да има проблем и да трябва да чака само да му погледнат колата)

Отивам си аз в уречения час (аз бях за елкон) пича закачи комопа видя грешка hall sensor error видя че и ламда сондата не отчита и вика еми дотука 260 кинта си назад , диагностиката ти струва 30лв.

Ебахти изрода викам аве пич аз нямам ламда сонда, имам и не работи , или имам и е разкачена (за инфо ламда сондата струва 160 кинта) . Оня вика ми я измести колата в съседния гараж да я видя на канал и ко се оказа ИМАМ ламда сонда и РАБОТИ само била разкачена. зе ми 20 кинта още да я закачи и след това не ми закачи колата пак да провери дали дава правилни стойности. (докато ми поставяше сондата влезе мерцедес на моето място при диагностиката) тоа зе да са заглежда натам като ходи да зема разни уреди говори там гледа мерцедеса аз си чакам накрая вика готово сондата е сложена. Викам а нещо за кабелите и свещите ши ми кажеш ли??? (все пак в момента карам на 21 разход газ на 100 и отидох на този ЕЛКОН за пълна диагностика за да знам че всичко е ок откъм бензин) пича откачи 1ния кабел извади едната свещ вика аа тя перфектна като нова сичко ти е ок викам кабелите можеш ли нещо да замериш да кажеш как са ОНЯ вика добре са добре са айде на касата да платиш

да не споменавам че бегло ми обясни кой точно датчик ми е за смяна (грешката на компа беше hall sensor error) и като му викам отде да си намеря датчика ест ми каза че от тях трябва да си го купя и за смяна викам колко пари ОНЯ ами колко ... колко.... 20-30лв.

ЕБААААааал съм ти и отношение и майстори и чудесия направо вече като чуя "майстор" и настръхвам

преди БОШ па седмица по рано се наших при един друг ЕЛКОН дето ОНЯ па въобще не вдява 2 пъти ходих при него и 2та пъти не може закачи компютъра си да чете компа от колата фурсира 1 час изарчи за 10лв. бензин зе ми 25лв. за дето си игра да фурсира 1 час и накрая измисли няква измишльотина че клапата за ниските ми обороти не бачкала.

КАФА ОТ МАЙСТОРИИИИИ завършил съм визше КОМУНИКАЦИИ обаче тия ши ма принудят да си изкарам и едно ДВГ o_O

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 20 апр 2006 16:42

и аз ще гледам да се отразя на сбирката все пак съм от скоро собственик на ГОЛФ :lol:

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 апр 2006 16:51

За елкона Бош колегата е прав до известна степен в смисъл че ако успееш да ги накараш да ти обърнат подобаващо внимание си разбират от работата, но за проблема със АБСа майсторите са други и при тях не е така затова ги и препоръчвам! Иначе и аз ходя на елкон другаде.

UnDisPuTeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnDisPuTeD » Чет 20 апр 2006 16:55

Мерси колега и аз сьм се хванал за главата от маистори и затова каквото мога сам си правя но за тези спира4ки си нямам и на идея от какжо може да е.Ака е нешто ходова 4аст сьм цар,имам гараж и инстромент но с тия АБСи отка4ам.И аз ще гледам да отида в неделя.МЕРСИ

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Чет 20 апр 2006 17:13

начи за ходовата сме при теб :lol:

UnDisPuTeD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnDisPuTeD » Чет 20 апр 2006 18:45

Няма проблем-тампони,маншони,амортисиори,болтове и др.Заповядаи те.Ще се видим в Неделя и ще приказжаме :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”