. Въпроса ми е как е по-удачно половин зъб напред или назад ? В момента е назад но колата при центровка на стробоскоп на 6 градуса предварение глъхне на ниските обороти . Имам газова но глъхне и на двете горива.Центровка след шлайф на глава
- ivosat
- Автомобил:
- Двигател:
Центровка след шлайф на глава
Здравейте. Колата е Голф 3 ABU 1993 г. Скоро ми се наложи да шлайфам главата и после след опит за центровка се оказа, че белезите се разминават с половин зъб
. Въпроса ми е как е по-удачно половин зъб напред или назад ? В момента е назад но колата при центровка на стробоскоп на 6 градуса предварение глъхне на ниските обороти . Имам газова но глъхне и на двете горива.
. Въпроса ми е как е по-удачно половин зъб напред или назад ? В момента е назад но колата при центровка на стробоскоп на 6 градуса предварение глъхне на ниските обороти . Имам газова но глъхне и на двете горива.Re: Центровка след шлайф на глава
ами то шлайфа се компенсира с по дебела гарнитура !майстора ти не ти ли е казал?или хоп дай парите и си блъскай главата! 
- ivosat
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Центровка след шлайф на глава
За съжаление не ми е споменал такова нещо. Както и да е изместването е факт и ме интересува как е по-удачно да се зацепи ремъка 
След зацепване и превъртане на 1-2 оборота ,пак ли има отклонение.Колко мм отнехте главата за да дава такова отклонение, 5 мм ?

- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
нещо сте объркали,белезите винаги се разминават с половин зъб(без значение дали е шлаифана главата),компенсира се запалването от делкото със стробоскоп - градусомер.

п.с.ако караш на газ даи предварение окло 6 градуса
- ivosat
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се че малко поизоставих темата но имах доста друга работа. Говорих с един майстор и решихме да презацепиме ремъка с един зъб напред и да пробваме. А за това че се разминават не е така,при него имаше друго голфче със същия двигател и си идваше точно на белег. От главата е отнето мисля че 0.2 мм но понеже не съм и първи собственик не се знае колко пъти е правена тая процедура до сега
. Както и да е ще презацепиме напред и ще пиша какво е станало. Благодаря за мненията 
. Както и да е ще презацепиме напред и ще пиша какво е станало. Благодаря за мненията - mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
beky1 написа:нещо сте объркали,белезите винаги се разминават с половин зъб(без значение дали е шлаифана главата),компенсира се запалването от делкото със стробоскоп - градусомер.
и при мен е така...
Има и тема по този въпрос за ABUсъс снимки.
- ivosat
- Автомобил:
- Двигател:
Така ...
Направихме процедурата и промяна определено има. Зъб напред и закъснение от делкото 6-7 градуса и колата се събуди в ниските обороти. За високите не съм сигурен но не усещам промяна засега. Единственото, което ме притеснява е леко изтропване при рязко подаване на газ от място. При плавно подаване няма но ..... Ще покарам така и ако нямам други проблеми ще я остава в това положение. Това е засега, ако има промяна ще пиша
Направихме процедурата и промяна определено има. Зъб напред и закъснение от делкото 6-7 градуса и колата се събуди в ниските обороти. За високите не съм сигурен но не усещам промяна засега. Единственото, което ме притеснява е леко изтропване при рязко подаване на газ от място. При плавно подаване няма но ..... Ще покарам така и ако нямам други проблеми ще я остава в това положение. Това е засега, ако има промяна ще пиша
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”