Виене
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Виене
Нещо вие много странно. Все едно караш на задна, но по-тихо. Не се чува отпред при двигателя, само докато съм в купето. Няма значение дали колата е спряна или в движение. Свързано е по някакъв начин с оборотите. Чува се понякога когато е на свободна предавка, на 800то оборота които си държи нормално. Понякога докато карам като си махна крака от газта с идея да намаля скороста с двигателя. Понякога когато ускорявам примерно на 2ра и преди да е стигнало 2000 оборота вие леко, после спира. Понякога стига до 2500 и чак тогава спира. Друг път още като настъпя изчезва. Някакви идеи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
1. Не е турбина - нямам.
2. Обтягаща ролка евентуално може, но ме съмнява - не се чува когато ида при двигателя, а когато съм вътре.
3. Не е скоростна кутия - прави го и при стоене на място.
Евентуално мислех за нещо при дроселната клапа, но когато съм до нея нищо не се чува...
Виенето е слабо, все едно нещо смуче въздух от някаде. Еи ся се замислям че имаше разни вакуми зад таблото...
2. Обтягаща ролка евентуално може, но ме съмнява - не се чува когато ида при двигателя, а когато съм вътре.
3. Не е скоростна кутия - прави го и при стоене на място.
Евентуално мислех за нещо при дроселната клапа, но когато съм до нея нищо не се чува...
Виенето е слабо, все едно нещо смуче въздух от някаде. Еи ся се замислям че имаше разни вакуми зад таблото...
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:3. Не е скоростна кутия - прави го и при стоене на място.
Не бъди толкова сигурен, я натисни съединителя и виж няма ли да изчезне - абс. същото е при мен щот стария карал човека без масло в скоростите. Са докато е студена повийва тихичко в унисон с оборотите, ма кво да правим мисля да пробвам с добавка - така ме посъветваха преди да се хвърля да ремонтирам или сменям.
-
Току що пробвах да натисна съединителя - не изчезва. И виенето колкото и да бръмчи двигателя все си мислч е трчбва да се чува когато съм и до скоростната кутия, а то се чува само вътре. Все едно вие машинката на централното - не се чува вън, само вътре. Ама не е тя - проверих я. Много е странно, но не мога да определя посоката от която идва.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Странна работа, нали?
Виж дали вие когато ти е включен или изключен вентилатора на отоплението на купето.
При мен вие на празни обороти на колата когато вентилатора е изключен.
Ако подам газ - спира, ако включа вентилатора на 1ва степен намалява, а на втора спира.
Някаква мистерия, все мислех да пусна тема ама ето подходящ повод, явно не съм само аз.
Виж дали вие когато ти е включен или изключен вентилатора на отоплението на купето.
При мен вие на празни обороти на колата когато вентилатора е изключен.
Ако подам газ - спира, ако включа вентилатора на 1ва степен намалява, а на втора спира.
Някаква мистерия, все мислех да пусна тема ама ето подходящ повод, явно не съм само аз.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”