Темата е за специалисти по електроника които могат да помогнат.Въпреки,че съм се
ровил доста в техническия форум не съм срещал оплакване от подобен характер.При-
тежавам Голф 4 от три месеца и поради лошите метео условия през настоящата зима
колата е карах само в градски условия.На 05.03 се наложи да извърша по дълаг пре-
ход и след 100 км.се появи проблема.Данните на дисплея в горния край на цифрите
L
и буквите отначало започнаха да избледняват а после изчезнаха напълно. 8,7----
На 8та се вижда долния край като 0,а 7та като наклонена черта,L изчезва 100
напълно докато под дробната черта 100 се вижда добре.След престой и истиване на
дисплея,отново изминавам около 80-90 км.и отново се получава проблема.Явно се по-
лучава при загряване където някоя букса не прави добър контакт.Не знам надписите
с течен кристал ли са или с диоди.Цената на диодите по принцип са стотинки,но за
достъпа до тях и ремонта от специалист предполагам ще е скъпо удоволствие,както
и самия демонтаж подмяна или запояване на кабел и монтаж.От Варна съм и ако имате
идея за добър специалист и ориентировъчна цена.Колата е Голф 4 Вариант 2002 г.За сведение на колегите с същите коли среден разход извънградско 6,4л/100 при средна
скорост 90 км и 60 км.градско от 600км.Двигател 1J5 77kw 105 ps ADZ.Безаварийно каране и предварително благодаря.
Проблем с дисплея на компютъра
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Проблем с дисплея на компютъра
Май на дисплея нищо му няма, просто кабела, който отива към него трябва да се смени, незнам само дали не се сменя и дисплея с кабела... в Пловдив го правят с нови дисплеи и кабел - 300 лв. е цената
Не е много обнадеждаващо това което сте ми написали,защото заради бълхата ще трябва да изгорим юргана.Малко озадачаващо е за мен да е от кабел.Предполагам,че
ако е от кабел или няма да работи или ще работи и има ли логика заради един кабел
да се сменя работещ дисплей.Аз за това и помолих колеги които са имали аналогичен
проблем да споделят какво точно им е сменено и на каква цена.Ясно е,че ще има шме
кери които ще започнат да ме убеждават каква голяма повреда е това и колко е на-
лежащ ремонта от което едва ли не зависи сигурноста на автомобила.Ако трябва да
наливам вода в мелничката на някой майстор с такава сума то по-добре е при полу-
чаване на проблема да спирам за определено време докато истине дисплея и отново
да продължа 80 тина километра.Въпроса ми е може ли в противен случай да ми излезе
напълно от строя борд компютъра което да повлече много по голям и скъп ремонт.
ако е от кабел или няма да работи или ще работи и има ли логика заради един кабел
да се сменя работещ дисплей.Аз за това и помолих колеги които са имали аналогичен
проблем да споделят какво точно им е сменено и на каква цена.Ясно е,че ще има шме
кери които ще започнат да ме убеждават каква голяма повреда е това и колко е на-
лежащ ремонта от което едва ли не зависи сигурноста на автомобила.Ако трябва да
наливам вода в мелничката на някой майстор с такава сума то по-добре е при полу-
чаване на проблема да спирам за определено време докато истине дисплея и отново
да продължа 80 тина километра.Въпроса ми е може ли в противен случай да ми излезе
напълно от строя борд компютъра което да повлече много по голям и скъп ремонт.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Защо трябва да спираш и да го чакаш да изстива (по-скоро да се овлажни, защото проблема е от изсъхване на клемите или нещо си там). Доста колеги имат същия проблем, вкл. и аз и това не може да доведе до друг проблем, просто няма да виждаш разхода с който караш примерно 
Ето я и темата: viewtopic.php?f=5&t=88518&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D0%BB

Ето я и темата: viewtopic.php?f=5&t=88518&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D0%BB
Благодаря Ви колега skotis,Вие ме успокоихте напълно.Не става само проблем с мо-
ментния разход на бензина,но и на още и друга информация/ср.разход на гориво,ср.
скорост и др./,а това,че става проблем и на много други коли не ме успокоява ни-
как.Мнението не е единно за смяна само на дисплея или на цялото табло което стру-
ва почти четвърт кола.Би трябвало да има решение на проблема и по по икономичен
начин,защото ролята на борд компютъра напълно се обезмисля като екстра поне за
нас живеещи в тези широти,тъй като малко по на запад от нас не вярвам да карат
по дълго една и съща кола от 5 години.Чакам мнение за смяна само на въпросния
кабел.
ментния разход на бензина,но и на още и друга информация/ср.разход на гориво,ср.
скорост и др./,а това,че става проблем и на много други коли не ме успокоява ни-
как.Мнението не е единно за смяна само на дисплея или на цялото табло което стру-
ва почти четвърт кола.Би трябвало да има решение на проблема и по по икономичен
начин,защото ролята на борд компютъра напълно се обезмисля като екстра поне за
нас живеещи в тези широти,тъй като малко по на запад от нас не вярвам да карат
по дълго една и съща кола от 5 години.Чакам мнение за смяна само на въпросния
кабел.
Искам отново да се върна на темата.Ясно ми е,че лентовия кабел фабрично е залепен
предполагам към букса на дисплея и с течение на времето от температурни разлики
връзката му се е разхлабила и не дава необходимия добър контакт.Въпросът ми е
някой разглобявал ли е тази джаджа с подобен проблем,има ли снимков материал,за-
щото и да се помъчим отново да подобрим контакта чрез лепене няма да е като за-
водското и проблема пак ще се появи,същото ще е и чрез почистване.Има ли възмож-
ност кабела чрез гумичка да бъде уплътнен м/у корпуса на дисплея и задният му
капак разбира се,ако има такъв.Разбрах,че с подобни проблеми има много колеги и
съвместно трябва да го решим,другото е лесно отново хиледарка вместо да напълним
няколкократно резервоара.Четох форумите на Ауди,но там става въпрос да се постави
борд компютър на коли които нямат,а не да си закупим за 150 лв.и да го поставим
като чуждо тяло развалящ интериора след като имаме заводско поставени такива.Ко-
леги чакам отговорите Ви.Безаварийно каране и по-малко нерви по "прекрасните"ни
пътища.
предполагам към букса на дисплея и с течение на времето от температурни разлики
връзката му се е разхлабила и не дава необходимия добър контакт.Въпросът ми е
някой разглобявал ли е тази джаджа с подобен проблем,има ли снимков материал,за-
щото и да се помъчим отново да подобрим контакта чрез лепене няма да е като за-
водското и проблема пак ще се появи,същото ще е и чрез почистване.Има ли възмож-
ност кабела чрез гумичка да бъде уплътнен м/у корпуса на дисплея и задният му
капак разбира се,ако има такъв.Разбрах,че с подобни проблеми има много колеги и
съвместно трябва да го решим,другото е лесно отново хиледарка вместо да напълним
няколкократно резервоара.Четох форумите на Ауди,но там става въпрос да се постави
борд компютър на коли които нямат,а не да си закупим за 150 лв.и да го поставим
като чуждо тяло развалящ интериора след като имаме заводско поставени такива.Ко-
леги чакам отговорите Ви.Безаварийно каране и по-малко нерви по "прекрасните"ни
пътища.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”