яко тракане от страната на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

яко тракане от страната на двигателя

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Вто 02 мар 2010 13:31

здрасти от няколко месеца имам проблем яко тракане се чува от към вдигателя... днеска свалих кората и забелязах ,че обтяжната ролка подскача яката по някоя време спира и се върти нормално тогава тракането спира незнам, но мисля ,че е от нея проблема ... говорих с мойстор и ми каза ,че сигурно е от нея и ,че ще трябва да се вмени целия механизъм на ролката заедно с нея и да се сменят със старите .... някой да се е зблъсквал с този проблем и колко струва този механизъм с ролката ? казаха ми че има два вариента единия бил кам 100лв(не бил мгно удачен пак можело да ми направо проблем) ,а другия към 240лв ....

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: яко тракане от страната на двигателя

Мнениеот bobocamaro » Вто 02 мар 2010 13:44

Колега същите наблюдения като теб имам от Октавия с тоя мотор,на дизелите този обтегач вибрира повече но не съм го виждал да рипа и да трака.Сменяй механизма с ролката и ремъка,не се бави.За съжаление не мога да ти кажа цена,шкодата беше служебна :roll:
P.S. Варианта за 100 лева най-вероятно е рециклиране механизма на обтегача с нови втулки,примерно.

viewtopic.php?f=24&t=138023

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Вто 09 мар 2010 13:13

явно не е от ролката с механизма таман я оставих тази сутрин в сервиз и ми казаха ,че е от съединителя :(

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 09 мар 2010 13:22

VW-GOLF-1,9-TDI написа:явно не е от ролката с механизма таман я оставих тази сутрин в сервиз и ми казаха ,че е от съединителя :(
елее от къде та на къдео отиде, колега що не пробваш в друг сервиз, аз само да споделя(писал съм го и в други теми де) трякаше ми нещо като загрее от страната на ремъка и то като загрее н а90 градуса, бях в няколко сервизаи ми казват повдигачи, сменям повдигачи пак си трака и се оказа пластмасовата кора която пази ремъка че се е деформирала и като загрее и се разширява и опира в ремък аи от там трака, така че паз се мног от майсторите

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Вто 09 мар 2010 13:58

направо нз какво да правя уж мислех ,че е от ролката таман набарах пари да сменя механизма заедно с нея сега тия майстори ми изтърсват съединител и то 960лв. по принцип си отлепя добре не съм забелязъл да има проблем с него ама тия викът от него е не е от ролката тя си била добре а пък я гледам на моменти цялата подскача незнам направо вече .... пък и в СТЗ един свестен сервиз няма каде да ходя какво да правя..... ,чета тука из форума за тези съдинители можели да се заменят в разни магазини за рециклирани или нови за в СТЗ в аутохит някой да знае дали правят тази услуга или някой друг магазин?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 09 мар 2010 14:40

Напълно подкрепям мнението на колегата zdravko_jett.Викай приятел да натиска по педалите и се ослушвай за промяна в шумовете по двигателя и скоростите.Къде е обтегача,къде съединителя....тия гавази при които си бил май искат да ударят кьоравото.Дано не са прави,все пак :(

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Вто 09 мар 2010 14:44

там е работата ,че съм пробвал този шим който ми дава като натисна съединителя си го има като го пусна пак няма разлика ,като подавам газ псоледния път забелязах тази ролко че се стабилизира дано не е съединител трябва другаде да ходя сега ама то свястен сервиз в стз няма или поне аз незнам ... :(

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 22 мар 2010 8:56

какво стана с тракането колега, отстрани ли проблема?

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Вто 23 мар 2010 14:02

не не съм ходих в друг сервиз без да го гледат само по шума ми казаха ,че ще е съединителя ама ме съмнява мене все още си мисля ,че ролката прави този проблем на по големи обороти като подам газ и шума изчезва... явно тогава ролката спира да бие незнам каква връзка има това с съединителя в момента чакам да събера някои кинт и да отида в още някои друг сервиз да мина да видя какво ше ми кажат

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Нед 18 апр 2010 22:36

и ролкота отхвърлих днеска няма да е тя просто така ми се е сторило ,че подската при самото тресене на двигателя като го остая на обороти тресе като подам газ спира работи си нормално дали то съмите обороти е тва тресене :?

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Нед 18 апр 2010 23:38

960 лв ти да не караш ферари егати и съединителя

Потребителски аватар
VW-GOLF-1,9-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW-GOLF-1,9-TDI » Пон 19 апр 2010 1:41

за съжаление толкова

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 19 апр 2010 6:14

Колега отка4и ремака и запали колата без ремак да види6 как 6те е,аз мисля 4е тракането 6те из4езне,и ако из4езне си провери ролката на динамото на едната страна трябва да варти свободно а на другата да приплазва,но не мисля 4е това е от саединителя за6тото ако е от него като го натисне6 трябва да спира освен лагера друго няма от какво да му трака на саединителя за6тото като си на обороти без саединител лагера е свободен а като го натисне6 е под напрежение и трябва да спира да тропа.успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”