По-трудно пали при малко бензин...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamingo
Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
Двигател: BAG 2004

По-трудно пали при малко бензин...

Мнениеот plamingo » Пон 19 апр 2010 9:09

Колеги, колата ми е Голф 3, 1,6 моно АЕА (няма газова). Искам да попитам има ли някаква връзка м/у по-трудното палене и намалелия бензин в резервоара? Забелязал съм, че когата вляза в резерва(под 7 л.) и сутрин при първоначално стартиране или след престой се мъчи 3-4 сек.Сменял съм бензиновата помпа с нова преди година и половина(нова ВЕМО).Нови са също бобината(HUGO),кабели на свещи(TESLA), капачка с палец.Благодаря

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: По-трудно пали при малко бензин...

Мнениеот Barboukov » Пон 19 апр 2010 11:08

Ако има вода в бензина, колкото по-малко гориво остава засмуква повече вода и пали трудно. Също така е възможно да има някакви мизерии в бензина.

Ако е вода налей малко спирт за горене да я абсорбира и ще се оправи. Другия вариант е да източиш малкото бензин, да промиеш резервоара и зареждай пак.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: По-трудно пали при малко бензин...

Мнениеот znainainai » Пон 19 апр 2010 11:13

И пак ще смениш помпа ако я караш така колата. Затова се казава "РЕЗЕРВА" за да я ползваш в краен случай да стигнеш до бензиностанция. А не да изцеждаш всяка капка бензин и като почне да агонизира чак тогава да се сетиш че има едно нещо наречено бензин дето трябва да се налива понякога. Бензина охлажда и до накаква степен смазва потопяемата помпа :idea: Като я караш на ръба на изгасването обричаш помпата на сигурна смърт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”