Замяна на инжекцион със карборатор.
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Замяна на инжекцион със карборатор.
Интересува ме дали може да се замени горивната система на NZ Digijet със карборатор?Колата е на мой приятел който няма комп и поскам темата по негова молба.Момчето иска да си сложи газова но разбрахме че ще има все ядове и той се реши на това действие.Ако някой знае как стават нещата да пише.
Re: Замяна на инжекцион със карборатор.
не му трябва нищо !просто да си монтира газова (обикновена) и да изключи дебитомера! ако има интерес ще пусна снимки как мой ученик си направи на този мотор газовота оборуднане !и върви супер ! 
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Е те такова нещо не съм правил, а надали и някой друг е!!! То не е само впръскването, а и управлението, за това мислихте ли?
-
reingar-x
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако може повече инфо за поставянето както и какъв разход е постигнал защото със който говорехме за този мотор все казва че ще има постоянни проблеми,затова той помисли за тази замяна на горивната система.За какво управление става на въпрос?
днес ако успея да направя снимки ,довечера гледайте.наистина не се преработва нищо!
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига да му липсва само компютъра и да има комутатор само слага обикновена газова и кара
може да си продаде дебитомер, ламбда сонда, температурен датчик, няма да са му нужни.
За зимата ще обогати сместа че да пали направо на газ и е готов
може да си продаде дебитомер, ламбда сонда, температурен датчик, няма да са му нужни.
За зимата ще обогати сместа че да пали направо на газ и е готов
За това трябва да стане по следния начин: от главата където е всмукателния колектор до горе всичко да е на моноинжекция.Имайки в предвид, частите да съвпадат.Ще бъде малко трудно в магазина или от моргата закупуване на частите.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Или един колектор с карбец, само помпата нз къде ще я сложи
няма нищо подобно ! изчакай ден два и ще имаш снимки как един 18 годишен ученик си я направи без да сменя и демонтира нещо! просто изчакай !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
lrlmodo написа:Или един колектор с карбец, само помпата нз къде ще я сложи
Ами моята е направена с външна ел.помпа. С колектор и карбец от 1.3 съм т.е. 2е3
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Аз като си играх при мен да набивам карабонатор
си ползвах помпата от моно-то.Просто трябва да и се редуцира налягането понеже иначе карб-а прелива отвсякъде.Оказа се,че ако се свърже входния с изходния бензин през един тройник,налягането в системата става много слабо,но достатъчно за да храни и пълни добре карбуратора.Идеята е,че изходния маркуч и тръба оказват някакво съпротивление на помпата и като мерих налягането на 3-тия край на щуцера,беше около 0.2 - 0.3 бара,което за карбуратора е добре.
си ползвах помпата от моно-то.Просто трябва да и се редуцира налягането понеже иначе карб-а прелива отвсякъде.Оказа се,че ако се свърже входния с изходния бензин през един тройник,налягането в системата става много слабо,но достатъчно за да храни и пълни добре карбуратора.Идеята е,че изходния маркуч и тръба оказват някакво съпротивление на помпата и като мерих налягането на 3-тия край на щуцера,беше около 0.2 - 0.3 бара,което за карбуратора е добре.-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Петър Петров написа:Е те такова нещо не съм правил, а надали и някой друг е!!! То не е само впръскването, а и управлението, за това мислихте ли?
Правил съм на опел ГСИ след къпане компютъра се спомина и за по лесно и ефтино с момчето монтирахме карб а в последствие и втори резултата беше умопомрачителен ,нечовешки вървеж ,което се отрази и сериозно върху разхода ,но за толкоз вървеж е нужен и повечко зоб. При по нежно педалиране разхода не се различаваше особено като се има в предвид ,че ГСИ-то не е икономична кола.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”