Когато е студена работи, като загрее гасне Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Когато е студена работи, като загрее гасне Голф 3

Мнениеот borislavmarinov » Сря 03 мар 2010 17:36

Здравейте колеги!
След дълго търсене в темата за технически въпроси не открих моя проблем. А той е: като запаля двигателя работи нА 1000-1200 оборота за около 1 минута, като загрее оборотите падат рязко и изгасва. Не е от филтъра за въздух нов е немски оригинален. Струва ми се, че е от стъпковото моторче, но не съм сигурен, грешки не са открити при диагностиката.
Колата е Голф 3 1,6 бензин, никога не е имала газово, 1993 година е, двигателят е ABU090121.
Моля помагайте! Не искам да изсипя 200 лева за моторчето и да се окаже че не е от него :(
Благодаря предварително!
Поздрави!

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Re: Когато е студена работи, като загрее гасне Голф 3

Мнениеот FivePointeO » Сря 03 мар 2010 18:25

Нормално е да даржи студена тия обороти ;) а загряла до 90° ли или 1 мин. и гасне защото малко двусмислено ми се стори :mrgreen:

stoqn1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoqn1 » Сря 03 мар 2010 18:46

Колега аз имах сходен проблем на г31.8абс,проблема беше в темп.датчик.Успех

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Сря 03 мар 2010 19:35

Като позагрее пробвай да откачиш буксата на температурния датчик ( намира се на тройника отдясно на двигателя под делкото ) и ако не гасне проблема ти е датчика.

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Чет 04 мар 2010 2:40

При мен се оказа зацапана букса на "ХОЛ"-датчика и в последствие - дистрибуторна капачка - като позагрееше малко колата и дист.капачка си мислеше че пали 12 цилиндров звяр - бъркаше предварението. Хвърляше си суров бензин през ауспуха като циганин бакър във "вторични суровини".

Разни двг. - различни болки.

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Чет 04 мар 2010 12:17

Нормално е да даржи студена тия обороти ;) а загряла до 90° ли или 1 мин. и гасне защото малко двусмислено ми се стори :mrgreen:

Писал съм колега "около 1 минута" различно е винаги, но времето е средно 1 минута :)

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Пон 08 мар 2010 14:17

Колеги помагайте! Пак го прави същото сега вече се удължи периода до започването на проблема, но проблем има. Сменихме и моторчето с ново проверихме темп. датчик, капачка делко и т.н. Пак го има това гаснене :(

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 08 мар 2010 22:07

не пишеш кой температурен датчик си сменил - тоя на въздуха или тоя за охл.течност" на тройника под делкото " защото има значение. :да:

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Нед 14 мар 2010 11:06

Значи колеги смених както писах вече 1000 части :( Датчикът,който е на инжекциона, представлявяа като полукръг и на него има 3 писти графитени може би, там контактуват 3 пластинки. Незнам кой от всичките скапани датчици е вече. на 90 градуса като загрее и хоп угасва ;( Вече не знам къде да търся проблема :( Поооомооощ ще я гръмна вече тая кола ;(

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 14 мар 2010 23:30

значи си сменил прослувутия ТПС, и не си си оправил проблема?!това не е температурен датчик!защо работиш сам ? това не е Жигули!

Последна промяна от vaskoto1 на Пет 26 мар 2010 8:37, променено общо 1 път.
Причина: спам!

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Пон 15 мар 2010 18:01

Ами не работя сам, обче вече ме е страх да ида на "майстор". Именно заради тях и ш**аните им компчтри се мъча вече толкова време без успех. всеки ти казва нещо : "Смени това от него е, смени онова от него е" и така сменяш докато смениш цялата кола :(

Потребителски аватар
lazarov68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lazarov68 » Пет 19 мар 2010 15:56

borislavmarinov написа:Значи колеги смених както писах вече 1000 части :( Датчикът,който е на инжекциона, представлявяа като полукръг и на него има 3 писти графитени може би, там контактуват 3 пластинки. Незнам кой от всичките скапани датчици е вече. на 90 градуса като загрее и хоп угасва ;( Вече не знам къде да търся проблема :( Поооомооощ ще я гръмна вече тая кола ;(

здравеи колега,и аз имах такъв проблем,като загрее угасва и няма палене.Ходих каде ли не по маистори,и накраяя се оказа че,при смяна на андренажния ремак маисторчето забравило да стегне едното болче на капака на ремака към блока,и то послушно се отхлабва и пада между ремака и шаибата на коляновия вал,къса половината ремак и прехвърля един зъб от центовката на разпределителния вал.Смених си сам частите след като попрочетох тук там понещтои проблема се реши.провери си центровката ! успех

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Съб 20 мар 2010 12:03

Оня ден се замислих да ти кажа честно и аз се чудих да не е прескочил зъб на ангренажа. Благодаря за съвета ще проверя :ahoy

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Съб 20 мар 2010 12:38

borislavmarinov написа:Оня ден се замислих да ти кажа честно и аз се чудих да не е прескочил зъб на ангренажа. Благодаря за съвета ще проверя :ahoy

В повечето случаи ако е презкочил зъб няма да имаш мощност в баир или ще трака като дизел.

Аз залагам на:
- датчик на ХОЛ - зацапан или дефектен;
- дистрибуторна капачка;
- бобина;

borislavmarinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislavmarinov » Вто 23 мар 2010 10:31

Малиии тия "майстори" ще ме утепат :) Ходих на едни много прехвалени майстори и слушайте сега къде евентуално може да е проблема: малко предистория колата е със спортен ауспух с голяма бурия отзди малко е поразкачен в началото на самото гърне и оня ми вика " виж стегни си малко гърнето щото като е разхлабено, т.е. не е уплътнено лъже температурния датчик на колекторите и оттам неможе да стабилизира оборотите" ха ха ха ха по тъпо нещо не съм чувал. Трябва да видя да напомпам и гумите че може и опттам да се лъже датчика ха ха ха :)
Оооххх ще се откажа вече май :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”