Проблем Голф 3 Бензин-Метан

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MRDL
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Проблем Голф 3 Бензин-Метан

Мнениеот MRDL » Вто 30 мар 2010 10:53

Имам много гаден проблем при 3-ката.Преди 4-5 месеца както си вървеше перфектно спирам аз до една бензиностанция пишкам си, ала бала....(не съм зареждал) качвам се паля на бензин и ми държи 400 оборота.Първоначално ги качваше до нормално,след това обаче гаснеше директно(метана си работеше екстра).Сменям аз ламбда сонда за 160 лева качвам се паля - ток и жица.Карам сменям си на метан и усещам че метана не държи обороти пък сега.Докато карах с 80-90 гаснеше :D направо си изкарвах ангелите.Та отивам на метанаджия правят ми диагностика и незнам си какво- за 10лв, качвам се паля и сичко ток.След седмица обаче паля пак на бензин...неще ама хич само се давеше.Сега паля на метан и той пак от време на време се е*ава играят ми оборотите и като съм на метан понякога го паля с малко газ иначе не ще.Моля който има някаква идея какво може да и е на тая кола да помага.

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Голф 3 Бензин-Метан

Мнениеот autoted » Вто 30 мар 2010 11:50

пич аз имам едно bmw на метан то правеше всякакви мизери от този сорт и ме дразнеше ходих къде ли не смених какво ли не всеки ми разправяше някава си история че еди коеси било проблема докато един ден не ми писна и искубах блока електрония които оправлява метана не този който е с копчето вътре в копето а този които ти е от пред и през него минава всичко , та сложих му мостове на буксата вместо него и колата е без грешка върно че ми качи разхода на метан но спрях да сменям а и не ми се даваха 400лв за нов такъв блок който сигорно ще даде фитка пак по някое време. провери имаш ли букса сложена къ него която е авариина и я закачи вместо електрония блок, ако нямаш там където са ти го слагали трябва да имат такива и си вземи една и пробвай дано да има ефект за да не се луташ. това е което мога да ти кажа.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 31 мар 2010 10:49

autoted написа:пич аз имам едно bmw на метан то правеше всякакви мизери от този сорт и ме дразнеше ходих къде ли не смених какво ли не всеки ми разправяше някава си история че еди коеси било проблема докато един ден не ми писна и искубах блока електрония които оправлява метана не този който е с копчето вътре в копето а този които ти е от пред и през него минава всичко , та сложих му мостове на буксата вместо него и колата е без грешка върно че ми качи разхода на метан но спрях да сменям а и не ми се даваха 400лв за нов такъв блок който сигорно ще даде фитка пак по някое време. провери имаш ли букса сложена къ него която е авариина и я закачи вместо електрония блок, ако нямаш там където са ти го слагали трябва да имат такива и си вземи една и пробвай дано да има ефект за да не се луташ. това е което мога да ти кажа.

Лелел какъв правопис....

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Сря 31 мар 2010 13:25

Колега не се заяждай :lol: важното е момчето да си оправи проблема.

Потребителски аватар
MRDL
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот MRDL » Сря 31 мар 2010 19:39

Имам такава букса под капака "аварийна" или нещо от сорта, но тя така и не разбрах за какво е.Може ли да ми обясниш?И каква е разликата м/у тая която е аварийна и тая която си е с кабелите и кои мизерии точно ще спрат :D ?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 20 апр 2010 0:40

MRDL написа:Имам такава букса под капака "аварийна" или нещо от сорта, но тя така и не разбрах за какво е.Може ли да ми обясниш?И каква е разликата м/у тая която е аварийна и тая която си е с кабелите и кои мизерии точно ще спрат :D ?

Направи каквото ти се казва, виж кои мизерии ще спрат, колко ще харчи. Ако ти изнася, остави я така. autoted ги разбира нещата, написал ги е, но едва ли има време да се повтаря. :P

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”