гадна миризма от климатроника в режим ECON
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
гадна миризма от климатроника в режим ECON
здравейте, сега като почна да си заминава зимата и се затопли времето се появи следният проблем. като запаля колата и климатроника е на ЕКОН, въздуха който влиза в купето през духалките е гаден. ако сменя режима на АУТО влиза свеж въздух. почва да го прави това, когато навън е 9-10 град. и нагоре. та се чудя от филтър на купето ли е или е нещо друго
Re: гадна миризма от климатроника в режим ECON
Ами колега то няма 1001 причини за това. Като за начало си виж филтъра в какво състояние, може да се е намокрил зимата и сега да се е вмирисал. След това ако не стане един спрей за профилактика на системата, но работата пак ще опре до смяна на филтъра.
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Добре де, а ти не караш ли зимата на ECON - той компресора не ти трябва през зимата
аз така правя.
Но по-скоро странното е, че при мен е точно обратното на ECON съм си 6 с миризмата, a когато дълго време не съм карал с включен компресор като го пусна и тогава ми мирише кофти в началото. По едно време беше започнало да мирише кофти постоянно, но лятото - смених филтъра и нямах проблеми.
Не знам защо, но смятам, че когато си на с включен компресор тогава трябва въздуха да минава през филтъра - той нали и за това се нарича филтър на климатика
може и да греша, но това е моето мнение
Но по-скоро странното е, че при мен е точно обратното на ECON съм си 6 с миризмата, a когато дълго време не съм карал с включен компресор като го пусна и тогава ми мирише кофти в началото. По едно време беше започнало да мирише кофти постоянно, но лятото - смених филтъра и нямах проблеми.
Не знам защо, но смятам, че когато си на с включен компресор тогава трябва въздуха да минава през филтъра - той нали и за това се нарича филтър на климатика
може и да греша, но това е моето мнение

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Смени филтъра на купето и пусни парното на максимална температура и скорост да изсуши мухъла и мръсотията, събрала се по тръбите. Може да сложиш и един ароматизатор за климатик след филтъра. По-евтино от тези за духалките и мирише 2-3 месеца.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цяла зима съм карал на ECON, за това и ми беше странно.
днес извадих филтъра да го видя:
http://lordofdeath.net/public/filter1.jpg
http://lordofdeath.net/public/filter2.jpg
днес извадих филтъра да го видя:
http://lordofdeath.net/public/filter1.jpg
http://lordofdeath.net/public/filter2.jpg
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега има едно правило при ползване лятото на климатика което никой не го спазва!
преди да спреш и угасиш колата когато ползваш климатроника трябва да го оставиш няколко минути да работи само на вентилатор за да изсуши изпарителя и тогава няма да ти се получават такива миризми!това важи и за домашните климатици!
преди да спреш и угасиш колата когато ползваш климатроника трябва да го оставиш няколко минути да работи само на вентилатор за да изсуши изпарителя и тогава няма да ти се получават такива миризми!това важи и за домашните климатици!
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
titi7707 написа:колега има едно правило при ползване лятото на климатика което никой не го спазва!
Съвсем вярно!
Иначе по повод филтъра - той е филтър за постъпващия в купето въздух.Това,че повечето хора му казват "филтър за климатика" е погрешно
Миризмата се причинява основно от мухал и бактерии по изпарителя (вътршния климатичен радиатор т.е.) понеже той,докато работи компресора задържа ужасно много влага и съответно понеже питата му е дебела и не може да се оттича на 100% и застоява и се появява проблема.
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”