омаслен въздушен филтър :-(
- Rumen_K
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
омаслен въздушен филтър :-(
Вчера си сменям масло и филтри и задната част на въздушния беше омаслена. Тоя дето сменяше маслото каза че двигателя бил заминал. Колата е 95 г., АБФ мотор, взех я преди 1-2 месеца и сега сменям за първи път филтър и масло. Преди да я купя я водих при един майстор, закачи я на комп, мери и газове тва онова, каза че двигателя бил идеален, не бил виждал толко добър и запазен АБФ. Дайте съвети кво да правя (предполагаме че и новия филтър ще се омасли)
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: омаслен въздушен филтър :-(
аз бих ти предложи да поизчакаш 1-2 месеца и тогава да кажеш със сигурност,мани ги тия ебани майстори -всеки казва че колата ти е таралясник и че предния майстор неразбира нищо beat_butt2Rumen_K написа:)
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
колко требва да е тая компреси че да качи чак там ?Vento написа:Да, обаче ако до 3-4-5.000км пак омасли филтъра... работата определено не е майтап и трябва сериозно да се прегледа ДВГ. Да качи масло чак до филтъра, по тръбата... не е малко! Айде да омазлява горе моноинжекцията (или ако е пълна там...), ама чак до филтъра
- Rumen_K
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
писал съм къв мотор е - абф, 2.0 16 клапана, 150 коня, филтъра е оригиналния, знам че газовете носят масло, ама чак толкова не би могло, имаше капки по тръбата чак...Предишната ми кола беше гти 2.0 115 коня 2е мотор ма филтъра беше чист, само като прокараш пръст по тръбата малко ти се омаслява. Ще изчакам 2-3000 км и ще го проверя пак но се питам ако са клашани или сегменти нямаше ли да ги хванат при проверката - правих я в сервиз ЮВЕ, на симеоновско шосе...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”