лампата на маслото мига
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
лампата на маслото мига
Здравеите!!Колеги ,от няколко дена забелязвам ,че като дам на контакт лампата на маслото мига постоянно и след като запаля изгася.Преди светеше без да мига.На някого случвало ли се е и трябва ли да се притеснявам?Благодаря!
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Re: лампата на маслото мига
Аз съм забелязал,че при неуспешен опит за стартиране на двигателя започва да мига лампата.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Това е още преди да стартирам.След това си изгася и няма проблеми.Нивото на маслото е в норми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък съм забелязъл че някои път мига , друг свети постоянно ... и това се появи след смяна на маслото ... маслото е Castrol 15w40 . От какво може да е наистина ...

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
А бе аз съм с Мотул ама вече 2000 км си беше добре и сега взе да мига.Нарочно изчаквам да спре ама си мига постоянно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се че се намесвам , но искам да попитам нормално ли е лампата на маслото да угасне преди да стартирам дв..При мен ми мига жълта лампа 5-6 пъти и гасне още преди да стартирам . Нивото на маслото ми е на максимума .Какво означава ,ако може да ми кажете .
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Проблема може да е от таблото,също не е лошо да погледнете датчиците за ниско и високо налягане.Ако продължава да мига след запалване,може да е от масления филтър.Успех в отстраняването на проблема!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Може,само като знам как се прибрах последният път на 9 ти и през какви преспи минах!!Ще погледна.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.
обикновенно така мига когато кабела на синия датчик е прекъснат или няма контакт. Махни маншона и провери дали обувката е закачена и дали прави хубав контакт.
здравейте искам да попитам за един проблем с vw jetta 85 г. смених на скоро маслото ,като заплих колата в началото светеше лампата за маслото после огасна ,а като я вкл. на скорот да я карам и лампата започва да свети ? скайп:foki17
-
- Автомобил:
- Двигател:
venll-vr написа:golf_III_2e написа:колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.
обикновенно така мига когато кабела на синия датчик е прекъснат или няма контакт. Махни маншона и провери дали обувката е закачена и дали прави хубав контакт.
Къде се намира този син датчик... и каква е преблизителната цена на датчиците за високо и ниско налягане .. предполагам че единия ще е горе на главата (за високото налягане ) , а другия (за ниското налягане ) някъде ниско долу до картера ... Греша ли ?

- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
на ААМ моторите и двата датчика са на масления филтър, а на НК да на главата. Иначе би трябвало да мига, ако не мига не е добре...., ако пък мига при запален двигател пак не е добре. Трябва да мига докъто си на контакт без да си запалил и после да спре.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
dido861 написа:като заплих колата в началото светеше лампата за маслото после огасна ,а като я вкл. на скорот да я карам и лампата започва да свети
Привет колега,първото светене което си видял е било от празния маслен филтър.Така е винаги докато се напълни.За другия проблем можеш да прочетеш
ТУК .Или си прекъснал кабел на датчик,или новото масло е крайно неподходящо за двигателя ти.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мигането на лампата на маслото на изгасен двигател означава, че датчика за високото налягане е останал в затворено положение. Този датчик дава на маса при достигане на 1,8 бара налягане на масло. Мигането на лампата сигнализира за проблем с този датчик. Измери съпротивлението между датчика и маса. Ако имаш два датчика, датчика за високото налягане е с бял цвят, другия датчик е кафяв той е за ниското налягане. Датчика за ниското налягане е нормално затворен ( при изгасен двигател дава контакт към маса ). За мигането на датчика го знам от личен опит. Преди няколко месеца ми протече датчика за високото налягане, за да не ми пищи зумера свързах буксата директно към маса. При подаване на контакт лампата за маслото мигаше постоянно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”