лампата на маслото мига

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

лампата на маслото мига

Мнениеот rokera671 » Пет 12 мар 2010 15:09

Здравеите!!Колеги ,от няколко дена забелязвам ,че като дам на контакт лампата на маслото мига постоянно и след като запаля изгася.Преди светеше без да мига.На някого случвало ли се е и трябва ли да се притеснявам?Благодаря!

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Re: лампата на маслото мига

Мнениеот Firestarter » Пет 12 мар 2010 15:27

Аз съм забелязал,че при неуспешен опит за стартиране на двигателя започва да мига лампата.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 12 мар 2010 18:55

Това е още преди да стартирам.След това си изгася и няма проблеми.Нивото на маслото е в норми.

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Пет 12 мар 2010 19:12

Аз пък съм забелязъл че някои път мига , друг свети постоянно ... и това се появи след смяна на маслото ... маслото е Castrol 15w40 . От какво може да е наистина ... :shock :roll: :shock

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 12 мар 2010 19:51

А бе аз съм с Мотул ама вече 2000 км си беше добре и сега взе да мига.Нарочно изчаквам да спре ама си мига постоянно.

kdamianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kdamianov » Пет 12 мар 2010 20:08

Извинявам се че се намесвам , но искам да попитам нормално ли е лампата на маслото да угасне преди да стартирам дв..При мен ми мига жълта лампа 5-6 пъти и гасне още преди да стартирам . Нивото на маслото ми е на максимума .Какво означава ,ако може да ми кажете .

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Пет 12 мар 2010 20:48

Проблема може да е от таблото,също не е лошо да погледнете датчиците за ниско и високо налягане.Ако продължава да мига след запалване,може да е от масления филтър.Успех в отстраняването на проблема!

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пет 12 мар 2010 21:46

колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 12 мар 2010 22:09

Може,само като знам как се прибрах последният път на 9 ти и през какви преспи минах!!Ще погледна.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Съб 13 мар 2010 6:03

golf_III_2e написа:колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.

обикновенно така мига когато кабела на синия датчик е прекъснат или няма контакт. Махни маншона и провери дали обувката е закачена и дали прави хубав контакт.

dido861
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido861 » Съб 13 мар 2010 8:47

здравейте искам да попитам за един проблем с vw jetta 85 г. смених на скоро маслото ,като заплих колата в началото светеше лампата за маслото после огасна ,а като я вкл. на скорот да я карам и лампата започва да свети ? скайп:foki17

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Сря 17 мар 2010 20:03

venll-vr написа:
golf_III_2e написа:колега погледни си кабелите на двата дат4ика за маслото...единият сигурно е прекъснат някаде.

обикновенно така мига когато кабела на синия датчик е прекъснат или няма контакт. Махни маншона и провери дали обувката е закачена и дали прави хубав контакт.

Къде се намира този син датчик... и каква е преблизителната цена на датчиците за високо и ниско налягане .. предполагам че единия ще е горе на главата (за високото налягане ) , а другия (за ниското налягане ) някъде ниско долу до картера ... Греша ли ? :roll:

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 17 мар 2010 20:32

на ААМ моторите и двата датчика са на масления филтър, а на НК да на главата. Иначе би трябвало да мига, ако не мига не е добре...., ако пък мига при запален двигател пак не е добре. Трябва да мига докъто си на контакт без да си запалил и после да спре.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 17 мар 2010 20:54

dido861 написа:като заплих колата в началото светеше лампата за маслото после огасна ,а като я вкл. на скорот да я карам и лампата започва да свети

Привет колега,първото светене което си видял е било от празния маслен филтър.Така е винаги докато се напълни.За другия проблем можеш да прочетеш
ТУК .Или си прекъснал кабел на датчик,или новото масло е крайно неподходящо за двигателя ти.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 17 мар 2010 23:00

Мигането на лампата на маслото на изгасен двигател означава, че датчика за високото налягане е останал в затворено положение. Този датчик дава на маса при достигане на 1,8 бара налягане на масло. Мигането на лампата сигнализира за проблем с този датчик. Измери съпротивлението между датчика и маса. Ако имаш два датчика, датчика за високото налягане е с бял цвят, другия датчик е кафяв той е за ниското налягане. Датчика за ниското налягане е нормално затворен ( при изгасен двигател дава контакт към маса ). За мигането на датчика го знам от личен опит. Преди няколко месеца ми протече датчика за високото налягане, за да не ми пищи зумера свързах буксата директно към маса. При подаване на контакт лампата за маслото мигаше постоянно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”