За фарове на Венто
За фарове на Венто
Здравейте колеги. Понеже съм с едносекционни фарове и ксенон карам само на къси през нощта и мн ги заслепявам и ми се сърдят останалите шофьори
ако сложа нормални къси и дълги дали ще светят ли по добре тъи като вмомента ксенона свети по добре и от дългите а карах друго Венто на коит на дълги пак се вижда слабо. Попринцип добре ли си светят на Венто фаровете и само на това да не светят силно или си е хроничен проблем? и ако се сложат бели нормални крушки ще има ли по добър ефект ? мерси предварително

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: За фарове на Венто
На повечето стари VW-та (да не кажа на всички), фаровете не са силната страна. На Vento-то не правят изключение... също са зле.
По-добре си остани с ксенон, но или го смени с хубав, или иди да ти регулират правилно фаровете. Ще заслепяват по-малко, но няма да станат като с лупи де - те почти изобщо не заслепяват отсрещните. Ако ти се дават пари - вземи си фарове с лупи - около 400лв. са нови.
По-добре си остани с ксенон, но или го смени с хубав, или иди да ти регулират правилно фаровете. Ще заслепяват по-малко, но няма да станат като с лупи де - те почти изобщо не заслепяват отсрещните. Ако ти се дават пари - вземи си фарове с лупи - около 400лв. са нови.
Ами понеже съм студент и парите не са ми от силната страна и затова ми се иска да е нещо по ефтино и ефикасно но за слабите фарове на фолксваген само предполагах до сега ама маи е така. ще се замисля за регулиране
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
щом си карал друго венто и то е със същите фарове вземи го на заем за час и се опитай да реголираш твоите по неговите.
иначе да наистина фаровете с лупа са за предпочитане,но тези за вентото са..... много скъпи и доста грозни за парите които даваш,не че тези с които съм аз са много хубави ам поне са нови и нямам проблем вечерно време с виждането!
успех с начинането
иначе да наистина фаровете с лупа са за предпочитане,но тези за вентото са..... много скъпи и доста грозни за парите които даваш,не че тези с които съм аз са много хубави ам поне са нови и нямам проблем вечерно време с виждането!
успех с начинането

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
крушките на ксенона са кофти и моите са така а на брат ми си светят нормално и двамата сме с пасат Б3 с еднакви фарове само ксеноните са от ралични марки.
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
И аз карам Венто и съм много доволен от фаровете му в момента,сложих му Биксенон защото старите крушки неставаха за нищо и несветеха кои знай колко.А за колегата,според мен с правилен регулаж на фаровете можеш да си останеш с Ксенона и няма да заслепяваш никого,пък и ти сам можеш да прецениш как ти светят фаровете нощем и да ги коригираш.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Преди да махаш ксенона иди в някой сервиз за 5лв да ти ги регулират и виж тогава какво е положението. Иначе ако минеш от ксенон на нормални крушки усещането е все едно караш на габарити, така че не е добра идея.
- Vento
В сервизите не се стараят много, по-добре да си разпечата една схема от нета (вкл. и тук във форума има - ако не намери, ще му пратя) и да иде някоя нощ на радно място със стена срещу него и да си ги направи по схема и после да пробва и да корегира малко, ако се налага.
- chefo_
- Двигател:
тая схема много много не върши работа аз се опитах да си регулирам фаровете така но не можах.не стана така както исках.затова мога да ти дам друг съвет.иди на тъмно просторно място или на някоя улица където няма улично осветление(не е трудно в българия да намериш такава предполагам) и там си регулирай фаровете,гледай само да има кой да ти помага да ти свети 4е ще ти е трудно малко,но се съмнявам да не се оправиш и сам.
а как точно се регулират фаровете. къде точно да търся из фаровете тъй като отвътре копчето nна таблото за регулиране не работи ?
Последна промяна от Simbara на Пет 05 мар 2010 23:34, променено общо 1 път.
- chefo_
- Двигател:
отгоре като отвориш капака има едни пласмасови или метални врътки,мясат малко на капачки от кока кола.с една отвер4ица се въртят,понеже са малко навътре.
мерси много колеги
явно ша си остана със ксенона а за биксенон май няма смисъл с тея едносекционни фарове..

- Vento
ето едно за Жигула, не знам дали става за западните...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”